Duminică neagră pentru românii din Italia: un bărbat moare într-un accident rutier, un altul de infarct în mijlocul străzii

Un bărbat moare într-un accident cu scuterul la Ferrara, un altul se simte rău pe stradă și își pierde viața răpus de un infarct la Savona, doi tineri din Verona în vârstă de 30 de ani sunt răniți după ce au pierdut controlul mașinii în care se aflau și un cetățean român și unul moldovean se zbat între viață și moarte în chinuri groaznice după ce au fost stropiți cu oțel lichid, la 1.600 de grade, într-o oțelărie din Padova. Acesta este tragicul rezumat al zilei de ieri, duminică, 13 mai, a evenimentelor nefericite din comunitatea română.

Ferrara – Pierde controlul scuterului și moare în drum spre spital

Un cetățean român în vârstă de 37 de ani și-a pierdut viața ieri, 13 mai, 2018, într-un accident pe o stradă din Consandolo, din provincia Ferrara (Emilia-Romagna), informează La Nuova Ferrara.

Accidentul a avut loc duminică după-amiază, la ora 17:30, câteva minute înainte de declanșarea unei furtuni violente în zona respectivă. Bărbatul român se afla la bordul unui scuter și se deplasa de-a lungul străzii Via Nazionale Nord (vechea stradă statală 16) în direcția Benvignante.

După restaurantul „Nonno Socrate”, în prima curbă, probabil din cauza vântului puternic sau a grindinei care începea să se abată, în loc să vireze la dreapta scuterul conaționalului nostru a deviat pe partea opusă a drumului, izbindu-se violent pe partea stângă a direcției de mers de zidul de protecție al străzii.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La fața locului s-a prezentat personalul de pe ambulanță, care a acordat primul ajutorul bărbatului rănit dar, din nefericire, în drum spre spital conaționalul nostru a decedat.

Carabinierii din Argenta au făcut investigațiile necesare pentru stabilirea exactă a accidentului iar trupul neînsuflețit al românului a fost transportat la Institutul de medicină legală din Ferrara, pus la dispoziția autorității judiciare și în așteptarea funeraliilor.

Savona – Bărbat român mort de infarct pe stradă

Tot ieri, duminică 13 mai, un bărbat român de 59 de ani, Emil Dumitru Munteanu, a murit în cursul după-amiezii după ce s-a simțit rău pe stradă, la Savona (Liguria). Cauza morții românului nostru se presupune că ar fi fost un un atac de cord. S-a întâmplat în zona Piazza Santa Cecilia, la San Michele. Personalul medical a încercat metodele de resuscitare dar pentru Emil Dumitru Munteanu nu s-a mai putut face nimic, bărbatul a decedat în mijlocul străzii. Investigațiile carabinierilor sunt în desfășurare, relatează La Stampa.

Verona – doi tineri români răniți în urma unui accident

Alți doi tineri români cu vârstele cuprinse în jur de 30 de ani, au fost răniți și transportați la spitalul Borgo Trento din Verona, după ce BMW-ul în care se aflau a lovit un stâlp cu însemne stradale iar șoferul a pierdut controlul mașinii.

Accidentul s-a produs în jurul orei 20:00, pe strada SR62, la km 18, din Verona.

Grav accident de muncă la Padova, un român și un moldovean cu arsuri pe tot corpul. Alți doi muncitori în stare gravă

Un grav accident de muncă a avut loc ieri dimineață, duminică, 13 mai, la oțelăriile „Acciaierie Venete” în zona industrială din Padova. Patru muncitori, printre care unul român și unul moldovean, au fost stropiți cu oțel topit și se zbat între viață și moarte.

Victimele accidentului de muncă sunt:

Marian Bratu, în vârstă de 44 de ani, născut în România și domiciliat în Cadoneghe și care a fost adus cu elicopterul în centrul spitalicesc de arși din Cesena. Conaționalul nostru prezintă arsuri profunde pe 100% din corp și este în stare foarte gravă. Ceilalți răniți sunt: Sergiu Todiță originar din Orhei, Republica Moldova, Simone Vivian, născut la Dolo dar rezident în Vigonovo, și David Di Natale, internați la Padova și Verona, informează Repubblica.