Elevi români din Săcele în vizită la un liceu din Italia

Nouă elevi români de la Liceul George Moroianu din Săcele, județul Brașov, au fost în vizită la colegii lor italieni de la Liceo Calasanzio din Carcare (Liguria) într-un schimb de experiență dintre instituțiile școlare respective. În luna mai a acestui an a avut loc vizita elevilor italieni la Săcele, conform acordului semnat cu consulul onorific al Brașovului, Dr. Emanuele Guglielmo Bagnasco.

Elevii români au ajuns la Carcare însoțiți de profesoarele Elena Bucurenciu și Andrea Butu. În timpul conferințelor care au avut loc s-au făcut comparații între literatura română și cea italiană și s-au dezbătut asemănările și diferențele dintre sistemul școlar italian și cel din România.

S-au vizitat mai multe localități și obiective italiene, precum Torino cu Mole Antonelliana și Muzeul Egiptean, portul și catedrala din Savona, portul vechi, acvariul, catedrala, Via XX Settembre și Piazza della Vittoria din Genova, grotele din Toirano, iar la Altare grupul de elevi a vizitat Muzeul Sticlei. La Saliceto liceenii români intrat la biserica San Martino admirând frescele prețioase și la biserica San Lorenzo.

Schimburile de experiență între școlile europene permit o îmbogățire culturală și lingvistică a elevilor, favorizează acceptarea celorlalți și colaborarea prin munca în echipă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol