Elevi și profesori români din Făgăraș invitați de o școală din Italia pentru un schimb de experiență

În perioada 10-14 aprilie o delegație din România formată din șase profesori, precum și elevi de la Liceul Radu Negru din Făgăraș se află în Italia la invitația școlii partener Corrado Melone din Ladispoli.

Evenimentul reprezintă o continuare a parteneriatului dintre cele două școli, fiind organizat de profesoara de la cursurile de Limbă, Cultură și Civilizație Românească, Angela Nicoară, cu sprijinul generos al autorităților italiene și beneficiind de patronajul Ambasadei României la Roma. O contribuție simnificativă au în organizarea evenimentului Primăria Ladispoli, Institutul Limbii Române din București și ziarul Monitorul de Făgăraș.

Acțiunea vizează în principal colaborarea dintre cele două instituții de învățământ în vederea promovării, în cadrul comunităților din care fac parte participanții, a culturii și civilizației române și italiene. De asemenea, profesoara Angela Nicoară precizează că se va da curs proiectului pilot pentru Promovarea limbii, culturii şi civilizaţiei româneşti şi italiene și Integrarea în învățământul de masă a elevilor reveniți în țară din străinătate, nevoie stringentă a învățământului românesc, în general și a învățământului făgărășean, în particular.

Primăria orașului Făgăraș și Liceul Radu Negru au ospitat în anul școlar 2017-2018 profesori, elevi și părinți de la școala Corrado Melone din Ladispoli în vederea desfășurării unor activități educaționale și a unor schimburi culturale. Acum, este rândul școlii italiene să primească oaspeții români.