Emoționanta înmormântare a micuței Greta, fetița româncă din Italia care a murit înecată în piscina unei vile abandonate

A avut loc astăzi, 18 mai, înmormântarea micuței Greta, fetița româncă de numai 3 anișori care și-a pierdut viața marți, 12 mai, înecată în piscina unei vile abandonate din localitatea Foligno. La înmormântare au participat peste 100 de persoane, printre care și primarul localității, Stefano Zuccarini, relatează site-ul Radio Gente Umbra.

Mulțimea adunată la înmormântare fetiței românce. Foto: rgunotizie.it

Durere nemărginită pentru părinții micuței noastre conaționale, Cristina și Ciprian, care pe toată durata slujbei au stat îngenuncheați lângă sicriul Gretei alături de cei doi câini Labrador ai lor, aceiași care au fost alături de fetiță în ultimele clipe din viață și au încercat chiar să o salveze de la înec.

Cristina și Ciprian, părinții Gretei, la înmormântarea micuței de 3 anișori. Foto: rgunotizie.it

Slujba religioasă a fost ținută de episcopul localității Foligno, monseniorul Gualtiero Sigismondi care, în predica sa, a amintit tuturor că „moartea nu distruge dragostea”.

„În fața unei asemenea tragedii nu există cuvinte care să-i poată consola pe părinții ei, Cristina și Ciprian. Vocile noastre nu vor putea niciodată să aline o durere atât de mare. Nu există comparație pentru o mamă și pentru un tată care suferă din cauza morții unui copil. Dispariția din această lume a unui copil e mai grea decât propria moarte. În circumstanțe atât de dramatice există spațiu doar pentru împărtășirea durerii, pentru o îmbrățișare silențioasă. Dar moartea, chiar dacă reușește să distrugă corpul nostru, nu distruge dragostea, nu reușește să lovească mortal dragostea”, a spus monseniorul italian.

Foto: rgunotizie.it

„Dacă nu aș avea siguranța că voi adânci rana deschisă a părinților ei, mi-ar veni dorința de a-i sugera Gretei să se joace cu îngerii în Paradis, să se lase îmbrățișată de Maica Domnului și să găsească un mod de a-și mângâia părinții, de a-i consola”, a mai adăugat Sigismondi.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La încheierea slujbei, cei prezenți au aplaudat timp îndelungat, apoi un grup restrâns, compus din părinții Gretei și persoanele apropiate familiei, au condus-o pe micuța noastră conațională pe ultimul drum spre cimitirul din localitate unde trupul ei neînsuflețit se va odihni pentru vecie.

Foto: rgunotizie.it

Între timp, în amintirea Gretei, trandafirii lăsați pe sicriu de cei care au participat la înmormântare vor fi plantați pe un câmp din cartierul Pieve Fanonica, lângă o placă comemorativă cu numele fetiței pe ea. Aceea va fi „Grădina cu trandafiri a Gretei”.

Pe același subiect: