Explozie în Italia cauzată de o scurgere de gaz. Trei persoane grav rănite și o clădire parțial distrusă

Trei persoane au fost rănite în seara târzie de marți, 20 decembrie, în urma unei explozii cauzată de o scurgere de gaz, într-o vilă de pe teritoriul localității Quarto d’Asti din regiunea Piemont. Dintre cei trei răniți, unul a fost scos din dărâmături de pompieri după două ore de căutări, relatează Corriere della Sera.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 23:30. La fața locului au intervenit pompierii, carabinierii și personalul 118. În salvarea persoanei care a rămas timp de două ore sub dărâmături au fost implicate și echipele Usar (Salvare și Salvare Urbană) ale pompierilor.

Persoanele rănite ar fi suferit numeroase arsuri și au fost transportate la spitalul din Asti. Condițiile lor sunt considerate grave.

Sursa foto: Vigili del Fuoco

Răniții sunt Giovanni Borgo, în vârstă de 65 de ani, pe care pompierii l-au scos din dărâmături, fiul său, Alessandro, în vârstă de 42 de ani și un instalator care se afla în casă în momentul exploziei.

În locuință a fost prezentă și soția lui Giovanni, care se afla într-o cameră neafectată de prăbușire.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Clădirea a fost parțial distrusă, iar dintre dărâmături pompierii au reușit să salveze câinele familiei.

Sursa foto: Vigili del Fuoco

Explozia ar fi fost cauzată de o scurgere de gaz și din declarațiile vecinilor se pare că deja se simțea de câteva ore un miros de gaz în zonă.

Între timp, un purtător de cuvânt al Italgas a anunțat că centralele de furnizare care aparțin companiei sunt situate la aproximativ 80 de metri de locul exploziei și s-a constatat că sunt intacte.

Operațiunile pompierilor s-au încheiat în această dimineață.

Distribuie acest articol