Familia pentru care badanta româncă moartă pe stradă în Italia a lucrat îi aduce un omagiu. „Ne era ca o soră!”

Trupul neînsuflețit al Rodicăi Ciubotaru, badanta româncă din Italia care s-a prăbușit din picioare pe stradă și a murit în a treia zi de Crăciun, a fost repatriat în România, informează ziarul La Nazione.

O familie italiană pentru care „Rosy”, așa cum o numeau toți pe conaționala noastră, a lucrat ca badantă, a ținut să-i aducă un omagiu public prin intermediul ziarului citat pentru a evidenția persoana minunată care era.

Vă reamintim că Rodica a murit în dimineața zilei de 27 decembrie 2022, în timp ce parcurgea pe jos via Marina Vecchia din orașul Massa, provincia Massa-Carrara din Toscana.

Femeia româncă, în vârstă de 65 de ani, a suferit un infarct și, după ce a căzut din picioare în plină stradă, trecătorii au chemat imediat o ambulanță la fața locului.

Din nefericire, paramedicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața și Rodica a murit în drum spre spital.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Potrivit celor declarate de Michela Mannini, fiica unei bătrâne din cartierul Altagnana al localității Massa, fiica Rodicăi a venit în Italia și a organizat repatrierea mamei sale în România, la Iași, de unde aceasta era originară și unde va fi înmormântată.

„A petrecut aproape un deceniu la Altagnana, lucrând ca badantă pentru mama mea. Era foarte respectată și devenise ca o soră pentru mine”, a precizat Michela.

„S-a îmbolnăvit și aici a primit toate tratamentele posibile. După moartea mamei mele, în urmă cu doi ani, se întorsese în România”, a mai spus italianca.

Francesco, fiul Michelei, a adăugat: „Cu Rosy ne-am auzit la telefon de Crăciun pentru a-i transmite urări de bine, crezând că ea se află în România. În schimb, era la Massa, ținea locul unei prietene (ca badantă – n.r.).”

Familia Mannini a apelat la ziarul italian pentru a transmite un omagiu public la adresa Rodicăi, pe care au apreciat-o foarte mult și despre care are numai cuvinte de laudă.

Michela și fiul ei spun că românca noastră făcea de toate la casa lor: de la zugrăvitul camerelor și îngrijirea grădinii cu legume, până la a face chiar și pe coafeza, devenind astfel mai mult decât un membru al familiei pentru ei.

Familia italiană i-a dedicat următoarele cuvinte româncei noastre: „Dragă Rosy, ai plecat așa discretă la fel cum ai trăit. Ai ales Massa, oraș tare drag ție, pentru a porni pe ultimul tău drum.

„Ai murit pe stradă, unicul loc care era și al tău. Așa singură, la fel ca cei care vin de departe. Dar nu anonimă, pentru că aici aveai mai mult decât o familie.

„Tu, mai întâi de toate, ne-ai iubit, iar iubirea atrage iubire. Ai intrat în viețile noastre pe vârful degetelor pentru a nu mai ieși niciodată.”

Pe același subiect: