Filiala Italia a Ligii Studenților Români din Străinătate: Eveniment în cadrul proiectului „IDEEuropa – Discuții despre Europa de mâine”

În data de 3 noiembrie 2021, ora 19:00 Liga Studenților Români din Străinătate, Filiala Italia (LSRS Italia) va organiza cel de-al cincilea eveniment din cadrul proiectului „IDEEuropa – Discuții despre Europa de mâine”, se arată într-un comunicat LSRS sosit pe adresa redacției noastre.

Seria de evenimente este organizată sub forma de conferințe și dezbateri între tineri și experți din diverse domenii având scopul de a pune în lumină idei despre direcția pe care Europa o va lua în viitor.

Conferința, organizată de LSRS, se bazează în primul rând pe o cultură a dialogului deschis și reprezintă un real exercițiu de democrație pentru tineri, care sunt încurajați în acest fel să se implice activ și să își exprime opiniile în public.

„Noi credem că în acest mod putem construi împreună viitorul pe care ni-l dorim în Uniunea Europeană”, se arată în comunicatul LSRS.

Evenimentele se desfășoară pe fondul Conferinței privind viitorul Europei, o inițiativă lansată de către Parlamentul European, Consiliul și Comisia Europeană.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„În cel de-al cincilea episod vom discuta despre economia Uniunii Europene și despre oportunitățile tinerilor de a începe o carieră după absolvirea facultății. Dacă în anii trecuți economiștii puteau să facă estimări pe termen mediu și lung privind inflația sau dezvoltarea piețelor, acum însă traversăm o perioadă marcată de incertitudini în care nu mai suntem siguri de stabilitatea prețurilor, de scumpirea produselor sau de găsirea unui loc de muncă.

Deseori tinerii din România și din diaspora se întreabă:

Cum aș putea să găsesc un job după absolvirea facultății? Vor dispărea anumite profesii? Cum anume se calculează un buget lunar? Ce înseamnă reconversia profesională și la cine pot să apelez? Ce să fac dacă sunt concediat? Așadar, noi vom încerca să venim în întâmpinarea lor cu anumite răspunsuri”, au mai precizat studenții români.

Invitați la această ediție sunt doi profesioniști din rețeaua GRASP (Global Romanian Society for Young Professionals): Ana Afteni HR Director South Europe at Reckitt, Leadership coach, și Dragoș Chivu General Manager at Digi Italia, și Radu Malaxa, student la economie în Anglia și membru al comitetului de Economie și Muncă în cadrul Forumului Studenților Români din Străinătate.

Dezbaterea va fi moderată de studenții:

Alexandru Pavel, absolvent de administrație europeană în București și actual student cu programul Erasmus la Università Bocconi, Milano. Tudor Ștefănescu, doctorand în istorie la Università di Roma Tor Vergata și George Ciprian Lungu, student la istorie, la Universitatea din Trento.

Evenimentul poate fi urmărit live pe pagina de Facebook https://bit.ly/377FWoB.

Această ediție este realizată în colaborare cu GRASP Milano – Global Romanian Society of Young Professionals. Evenimentul este organizat sub patronajul Ambasadei României în Republica Italiană.