Firenze – îngrijitoare română, în perioada de probă la o măicuță de 86 de ani, fură tot ce prinde și încearcă să fugă în România.

Era angajată doar de câteva zile ca îngrijitoare pentru o măicută de 86 de ani din parohia San Bartolomeo în Badia di Ripoli, Firenze, și se afla încă în perioada de probă când a anunțat angajatorul că va pleca în România pentru a-și petrece sărbătoarea de sfârșit de an cu familia. Însă, înainte de a pleca, a umplut numeroase genți cu bunuri furate din parohie și s-a urcat într-un autobuz Atlassib ce urma să o ducă în România.

Este vorba despre o româncă în vârstă de 59 de ani, N.R. inițialele numelui său, și este una dintre puținele îngrijitoare românce care, din nefericire, nu ne aduc cinste și datorită cărora adevăratele îngrijitoare românce din Italia au și mai multe de îndurat la locul de muncă datorită prejudecăților care se crează în rândul italienilor, în urma episoadelor de acest gen.

Aceasta și-a încărcat bagajele cu tot ce a putut prinde din parohia unde lucra, începând de la rame, icoane, sfeșnice, și până la produse alimentare, articole și aparate de uz casnic, inclusiv un televizor, un aparat video, un robot de bucătărie și un fier de călcat, și s-a suit într-un autobuz Atlassib cu intenția de a fugi în România și, foarte probabil, de a nu se mai întoarce niciodată, sau, cel puțin, nu la același loc de muncă.

Femeia, însă, a subestimat inteligența preotului paroh care observând mulțimea de obiecte de valoare dispărute s-a dus imediat la carabinierii din Firenze Ricorboli și a denunțat furtul. Considerând că în parohie nu erau semne de intrare prin efracție și că anumite obiecte puteau fi furate doar de cine cunoștea bine locul, carabinierii au pornit în urmărirea româncei care se afla deja, la acel moment, în autocarul spre România.

Așadar, reconstruind pașii făcuți de îngrijitoarea română și având de la preot informația despre călătoria femeii spre România, carabinierii au identificat autocarul Atlassib cu care aceasta pornise la drum și, în colaborare cu carabinierii din Selvazzano Dentro, provincia Padova, aceștia au reușit să oprească autocarul și să identifice infractoarea de 59 de ani. Ulterior, au percheziționat bagajul pe care aceasta îl avea încărcat în autocar și s-au descoperit nu mai puțin de 11 bagaje în posesia femeii, cu o greutate totală de 200 de kg, toate conținând obiecte furate din parohia din Firenze, obiecte pe care carabinierii le-au fotografiat și le-au trimis colegilor lor din Firenze pentru a putea fi identificate de proprietari.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Prin urmare, femeia a fost supusă arestului și dusă la închisoarea de femei din Montorio Veronese în așteptare de a fi supusă unui proces. Toate bunurile furate au fost sechestrate și urmează a fi înapoiate proprietarilor.