Fotbalist român din Italia, titular și în naționala României de tineret, depistat cu COVID-19. Tocmai se întorsese din țară

Atacantul român, Louis Munteanu, titular la echipa de fotbal a clubului italian ACF Fiorentina, dar și în echipa de tineret Under 21 a României, a fost depistat pozitiv joi, 15 octombrie 2020, la testul pentru COVID-19, se arată într-un comunicat de presă publicat astăzi pe site-ul clubului.

„Fotbalistul Louis Munteanu, care s-a întors de la angajamentele sale cu naționala României Under 21, a fost supus ieri la un test molecular și a rezultat pozitiv pentru COVID-19. Jucătorul a fost plasat imediat în izolare, în prezent este asimptomatic și este monitorizat de echipa medicală a clubului”, se precizează în comuncat.

Munteanu, în vârstă de 18 ani, nu este singurul fotbalist din echipa de tineret a țării noastre care a fost infectat cu acest virus. În ultimele zile au fost depistați cu aceeași infecție și Alex Pașcanu, Radu Boboc, Denis Haruț, Ștefan Vlădoiu, George Cîmpanu și George Ganea. Cu toate acestea, colegii săi de la clubul italian de fotbal nu au fost afectați, Munteanu fiind testat înainte de a intra în contact cu ei.

„Echipa „Primavera”, în care joacă Munteanu, își continuă activitatea fără restricții deoarece nu a existat niciun contact cu el. Testul, de fapt, a fost efectuat preventiv de către personalul medical violet pentru a exclude o pozitivitate înainte de contactul cu restul grupului de echipă”, informează reprezentanții clubului.