Genova: un bărbat italian este anchetat pentru focurile de armă trase înspre locuința unei familii de cetățenie română

Un cetățean italian de 40 de ani este anchetat pentru incendierea a două mașini și pentru focurile de armă trase înspre locuința familiei Nonica, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 26 noiembrie 2017, în via San Quirico din Genova.

Bărbatul italian, care locuiește în același cartier, se pare că este însurat cu o femeie română iar la originea atacului ar sta o ceartă violentă care a avut loc sâmbătă între concubina bărbatului italian și soția lui Ciprian Nonica, bărbatul român care este considerat de autorități ca fiind ținta atacului.

Potrivit ziarului local Genova24, familia Nonica l-ar fi indicat pe bărbatul italian de 40 de ani ca fiind singurul care ar fi putut recurge la acest gest extrem din dorința de răzbunare.

Anchetatorii se pare că au sechestrat de la bărbatul italian o geacă pe care un martor ar fi indicat-o ca fiind cea cu care era îmbrăcat cel care a tras focurile de armă. Nu s-au găsit deocamdată cagula sau arma folosită de bărbat în atac, spun anchetatorii.

Se pare, de asemenea, că între bărbatul italian și familia Nonica ar mai exista și o datorie în bani neplătită, mai scrie sursa citată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Vă omor”, s-a auzit strigându-se dinspre atacator în acea noapte, după ce a incendiat mașina lui Ciprian Nonica. Apoi bărbatul s-a îndepărtat și după câteva ore s-a întors înarmat cu o pușcă de vânătoare, încărcată cu gloanțe pentru porci mistreți, și a început să tragă focuri de armă înspre intrare în clădire și înspre ferestrele apartamentului în care familia Nonica locuiește.

Cu toate acestea, bărbatul este anchetat în stare de libertate în acest moment, de caz ocupându-se procurorul Federico Manotti din Genova.