Genova: camion condus de șofer român se răstoarnă și pierde încărcătura de săpun lichid și pastă de dinți pe autostrada A10

Locul accidentului. Sursa foto: www.ilsecoloxix.it

Conform relatărilor companiei Autostrade per l’Italia, accidentul a avut loc ieri dimineață, 7 septembrie, 2017, în jurul orei 7.30, la kilometrul 37 de pe autostrada A10, între Savona și Abisola, unde un camion condus de un șofer român a pierdut controlul volanului, doborând un stâlp cu indicații stradale și apoi răsturnându-se.

Din fericire, conaționalul nostru aflat la volanul camionului nu a fost rănit dar marfa pe care acesta o transporta, compusă în mare parte din sticluțe cu săpun lichid, tuburi cu pastă de dinți și alte substanțe lipicioase sau uleioase, s-a împrăștiat pe o porțiune de circa 25 de metri, făcând astfel ca acea zonă să devin imposibil de traversat.

Au fost afectate ambele sensuri de mers și în scurt timp autostrada A10 s-a umplut de mii de mașini blocate în trafic, în ciuda eforturilor făcute de autoritățile italiene de a găsi cât mai repede o soluție. Deși s-a încercat curățarea asfaltului cu sute de kilograme de material absorbant, nu s-a putut rezolva problema decât prin reasfaltarea porțiunii afectate, care a durat câteva ore, iar circulația a devenit un adevărat infern pentru șoferi în acea zi.

Sursa foto: www.ilsecoloxix.it

Polstrada a fost nevoită ulterior să închidă și autostrada A6, Torino-Savona iar de parcă toate astea n-ar fi fost de ajuns, un accident asemănător a avut loc și pe autostrada A7 Milano-Genova, la doar două ore distanță de cel al șoferului român. În cel de-al doilea accident, și acesta fără răniți, un alt camion a pierdut o încărcătură de țevi pe autostrada menționată mai sus. Din fericire, acest caz a fost rezolvat destul de repede de autorități și marfa a fost recuperată cu ușurință.

Sursa foto: www.ilsecoloxix.it

Autostrada 10 a fost deschisă din nou circulației la ora 18.00, în aceeași, autoritățile în final să asfalteze din nou porțiunea afectată de pierdea încărcăturii, măsură luată pentru a elimina orice risc de a fi provocate ulterioare accidente.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Sursa: La Repubblica

Distribuie acest articol