Solidaritate din partea italienilor pentru familia Roxanei Mihaela Răpașu. Vor fi repatriate și corpurile neînsuflețite ale gemenilor.

Povestea Roxanei Mihaela Răpașu a cutremurat întreaga Italie, atât pe italieni cât și pe români, care a devenit și mai tragică după găsirea celui de-al doilea prunc, a doua zi după moartea fetei.

Am văzut cu toții multe comentarii răutăcioase la adresa Roxanei, multe poate pe bună dreptate, din punctul de vedere al unei mame sau, pur și simplu, al unui creștin, însă, din fericire, mulți au trecut peste critici și peste gravitatea faptei sale și s-au gândit la suferința familiei și greutățile prin care trece acum în procesul de repatriere în România al trupului neînsuflețit al fetei, pentru înmormântare.

Astfel, în foarte scurt timp a fost adunată suma necesară pentru a repatria corpul Roxanei, prin bunătatea de care au dat dovadă conaționalii noștri, și nu numai, din zona Brindisi donând, fiecare după puterile sale, o sumă de bani pentru a ajuta familia acesteia cu cheltuielile necesare.

Corpurile gemenilor născuți de Roxana, însă, urmau să fie lăsate în urmă, îngropate în cimitirul local din Ceglie Messapica, localitatea unde a avut loc tragedia, deoarece fiind vorba de 2 nou-născuți, nu s-au putut introduce în același sicriu cu mama, din acest motiv fiind nevoie de un al doilea sicriu, deci costuri duble de repatriere pentru familia Roxanei care cu greu și prin bunătatea oamenilor a reușit să adune banii pentru repatrierea fetei.

Însă nici italienii nu au stat cu mâinile-n sân în fața acestei triste întâmplări, în special familia unui preot din zonă, don Vito Cavallo, preot care a decedat pe data de 5 noiembrie și al cărui corp neînsuflețit, întâmplător, a fost pus pentru câteva ore în aceeași cameră mortuară unde se afla și corpul Roxanei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Această întâmplare și aducându-se la cunoștință dificultățile financiare ale familiei Roxanei, au făcut ca familia preotului să-și amintească de vorbele care preotul le repeta mereu: ”nu vrem flori, mulțumesc, vrem opere de binefacere”, și prin urmare, familia acestuia a decis să doneze toți banii adunați la înmormântarea bunului preot pentru a ajuta familia Roxanei să repatrieze și corpurile gemenilor și să-i înmormânteze în România, alături de Roxana.

Bineînțeles, suma necesară repatrierii este mai mare decât cea adunată la funeraliile lui don Vito, dar familia preotului nu s-a dat bătută și a făcut un apel la toată lumea din zonă pentru a participa la acest act de binefacere, apel la care s-a alăturat și ziarul online La Voce di Manduria și la care ne alăturăm și noi prin intermediul acestui articol, anunțând că doritorii pot face o donație, cât de mică, în contul fratelui Roxanei transmis de avocatul Mino Nacci care a ajutat familia Roxanei în aceste demersuri.

Contul este înregistrat pe numele Robert Răpașu iar codul IBAN este următorul: RO75BRDE160SV32886781600.

Orice ajutor este binevenit pentru această familie și mai ales pentru cei doi copii din România ai Roxanei, rămași orfani de mamă, unul de 3 ani și unul de 5 ani, care vor rămâne în grija bunicilor, în localitatea Pucioasa, din județul Dâmbovița.

Distribuie acest articol