Gest dramatic al unui român din Italia: își bate fosta iubită și fiul, apoi se spânzură în închisoare

Un caz de violență domestică sfârșit tragic pentru un bărbat român din Italia, în vârstă de 44 de ani. După ce a fost arestat pe data de 28 august pentru că și-a bătut fosta parteneră și fiul, conaționalul nostru s-a spânzurat în închisoarea din Lecce (Puglia), relatează Lecce News24.

Bărbatul român fost dus la închisoarea Borgo San Nicola din Lecce cu puține zile în urmă, când a fost arestat de poliție pentru că și-a bătut fosta parteneră și pe fiul lor, care locuiau la doar câțiva pași de casa unde bărbatul era arestat la domiciliu. Părea că totul se va termina așa dar cazul a avut un sfârșit mult mai tragic. În ultimele ore, conaționalul nostru, disperat de situația în care ajunsese, și-a luat viața în celula pe care o împărțea cu alți deținuți.

Românul nostru s-ar fi spânzurat în toiul nopții, folosind cearceafurile de pe pat

Era ora 1:30, în noaptea dintre 4 și 5 septembrie, când a avut loc tragedia în secția R2 din închisoarea din Lecce, în timp ce ceilalți deținuți dormeau. Când agenții penitenciarului au venit în controlul de rutină și au văzut corpul bărbatului român agățat de gratii, nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața. Au fost imediat anunțați asistenții sanitari de la 118 care au constat decesul românului.

Bărbatul român nu era la prima abatere, despre el am mai scris și noi în luna martie a acestui an: „Italia: româncă bătută de iubit în casa bătrânilor unde lucrează. Bărbatul pretindea bani din salariul femeii”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În luna martie a acestui an, bărbatul român a fost arestat la domiciliu, fiind acuzat de violență în familie, extorcare (i-a cerut partenerei sale să îi dea salariu pe care aceasta îl primise pe munca de îngrijitoare la un cuplu de bătrâni) și violare de domiciliu. Chiar dacă bărbatul era în prezent arestat la domiciliu, el ar fi mers în repetate rânduri la casa fostei partenere pentru a face scandal și pentru a o lovi pe aceasta și pe fiul lor.

Când carabinierii au fost chemați pe 28 august la domiciliul femeii, unde bărbatul se prezentase din nou pentru a o agresa, conaționalul nostru a fugit sărind de la balcon și s-a ascuns într-o cisternă nefolosită, adâncă de câțiva metri, din apropiere. Tentativa sa de a se face dispărut a fost inutilă, carabinierii l-au ajuns din urmă și l-au convins să iasă din rezervorul respectiv.

L-au însoțit mai întâi la secția de urgențe a spitalului din Scorrano, pentru că își fracturase pulsul în timp ce fugea de forțele de ordine, apoi l-au declarat în arest și transportat în închisoarea unde a hotărât să își pună capăt vieții.