Giulia Godoi, românca din Italia care lucrează pentru o renumită contesă

Janeta Godoi sau Giulia, cum este cunoscută de toți, are 50 de ani, este originară din Bacău și a venit în Italia cu gândul de a lucra doar trei ani, după care urma să se întoarcă în țară. În prezent, însă, conaționala noastră și soțul său, un bărbat român în vârstă de 52 de ani, lucrează în Italia de 13 ani, fiind angajați să aibă grija de enorma vilă unei familii de rang înalt din Parma care, spune Giulia, deține practic jumătate din oraș.

„În prezent lucrez în orașul Parma pentru familia contesei Marchi. Eu lucrez ca guvernantă, iar soțul meu grădinar. Această contesă am cunoscut-o prin intermediul unei prietene care a lucrat ca baby-sitter pentru dumneaei. Sunt oameni deosebiți, chiar dacă sunt de rang înalt”, povestește românca în cadrul emisiunii „Chefi la cuțite” de la postul de televiziune Antena 1.

„Am plecat în Italia din cauza situației financiare. Am două fete și o căsnicie de 32 de ani. Fiica cea mare era în clasa a XI-a la liceu și își dorea foarte mult să urmeze o facultate, iar posibilitățile noastre financiare nu acopereau cheltuielile. Am zis că plecăm pentru 3 ani și am ajuns să stăm 13”, a mai adăugat ea.

Giulia și-a dorit foarte mult să ajungă la emisiunea „Chefi la cuțite” în speranța că va avea posibilitatea să-și urmeze visul și să lucreze ca bucătar într-un restaurant. Ea a pregătit juriului, în cadrul emisiunii din data de 24 septembrie 2019, trei rulouri de pui diferite și a primit două cuțite drept recompensă, care au ajutat-o astfel să se califice în etapa următoare a concursului.

În timpul emisiunii, românca a povestit și despre greutățile de care s-a lovit de-a lungul vieții până în prezent: „Am pierdut foarte multe persoane dragi, în general membrii familiei. Am pierdut un copil la naștere și a fost cel mai critic moment, cel mai dificil moment din viața noastră. La trei ani după pierderea băiatului am rămas din nou însărcinată și am născut a doua fetiță, Ana Maria, care a umplut din nou viața noastră cu speranță, lumină și am încercat să mergem înainte și să uităm de necazurile care au fost în urmă.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ajunsă în fața juriului, Giulia le-a povestit acestora despre munca sa din Italia, despre locul unde lucrează, dar și despre contesa care a angajat-o.

„Să știți că e un om fără pretenții, un om modest (…) Mă simt norocoasă că lucrăm pentru această familie datorită faptului că suntem tratați ca membri ai familiei. Niciodată nu ne-am simțit ca fiind muncitori sau servitori. Nu mâncăm la aceeași masă, nu locuim în aceeași casă, dar ne tratează omenește”, povestește românca din Italia.

Contesa le-a pus la dispoziție Giuliei și soțului său casa servitorilor, care se află în aceeași curte, lângă vila familiei și care are două dormitoare și un salon cu bucătărie la vedere. Vila contesei, în schimb, are 11 dormitoare, 7 băi, o sală de prânz și două pentru aperitive, mai povestește femeia.

Întrebată de chefii din juriu dacă i-a pregătit contesei vreodată un preparat românesc, Giulia a răspuns cu entuziasm că i-a gătit cu diferite ocazii atât ciorbă de perișoare, cât și sarmale.

- Continuarea după publicitate -

„I-am dus sărmăluțe, a gustat, i-au plăcut”, spune conaționala noastră zâmbind.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20