Guvernul italian a decis: Venitul de cetățenie va fi desființat pentru persoanele apte de muncă

Guvernul Meloni a prezentat marţi, 22 noiembrie, primul său buget, un pachet axat pe reducerea facturilor ridicate la energie şi a impozitelor pentru angajaţi, din 2023. Măsurile presupun un efort de aproape 35 de miliarde de euro.

Printre principalele măsuri și cea prin care Venitul de cetățenie (Reditto di cittadinanza) va fi desființat de la 1 ianuarie 2024

Bugetul înăspreşte condiţiile din programul de reducere a sărăciei pentru cei fără un loc de muncă. Venitul de cetățenie (Reditto di cittadinanza), susţine coaliţia de dreapta, ar descuraja oamenii să-şi caute de lucru. De anul viitor, persoanele apte de muncă vor putea beneficia de acest program maximum opt luni, iar de la 1 ianuarie 2024 se va renunţa la program.

Santanchè: „Vom elimina Venitul de cetățenie fără a lăsa pe nimeni în urmă”

Ministrul Turismului, Daniela Santanchè, a comentat intervenția guvernului asupra veniturilor cetățenilor: „Așa cum a spus clar Giorgia Meloni, când a vorbit despre legea bugetului, vom elimina Venitul de cetățenie pentru toți acei oameni care reprezintă o forță de muncă. Evident că vom avea grijă de cei fragili, de exemplu persoanele de peste 60 de ani, femeile, cei care au mare nevoie si cei care nu pot munci, dar 2023 va fi anul încheierii acestui ajutor social. Va mai fi în vigoare doar 8 luni, nu am putut sa-l scoatem imediat pentru că a trebuit să luăm măsuri pentru a nu afecta pe nimeni dintre cei care l-au primit până acum.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Desființarea Venitului de cetățenie, formă de ajutor social acordată de guvern persoanelor cu o sursă foarte mică de venit, a fost unul dintre subiectele fierbinți ale campaniei electorale din Italia. ISTAT, biroul italian de statistică, a estimat că măsura a salvat până acum de la sărăcie un milion de oameni.

Distribuie acest articol