Guvernul Italiei: noi măsuri împotriva răspândirii coronavirusului pe baza zonelor geografice de intervenție

Un nou decret de urgență a fost adoptat pe 28 februarie 2020 de Guvernul italian condus de Giuseppe Conte cu măsuri împotriva răspândirii epidemiei de coronavirus, decret care vine în completarea celui adoptat în data de 23 februarie. Noua lege recunoaște și extinde unele dintre măsurile adoptate deja pentru reducerea și gestionarea urgenței epidemiologice COVID-19 și asigură regularizarea implementării programelor de profilaxie pe tot teritoriul național.

Conform ANSA, măsurile adoptate de Guvernul Italiei sunt stabilite pe baza zonelor geografice de intervenție:

Dintre măsurile care se aplică până la 15 martie în localitățile din „zona roșie” (Bertonico; Casalpusterlengo; Castelgerundo; Castiglione D’Adda; Codogno; Fombio; Maleo; San Fiorano; Somaglia; Terranova dei Passerini; Vo ‘) specificăm:

  • este interzis accesul și ieșirea de pe teritoriul localităților respective;
  • anularea evenimentelor, manifestațiilor și a tuturor formelor de întâlnire în locuri publice sau private, inclusiv cele cu caracter cultural, recreativ, sportiv și religios;
  • închiderea serviciilor educaționale pentru copii și a școlilor, precum și a instituțiilor de învățământ superior, inclusiv universități și instituții de înaltă pregătire artistică, muzicală și coregrafică, cu posibilitatea de a fi desfășurate activități de învățare la distanță;
  • suspendarea excursiilor de orice fel în Italia sau în străinătate până pe 15 martie;
  • suspendarea activităților instituțiilor publice, cu excepția celor care frunizează servicii de primă necesitate și de utilitate publică, în modul și în limitele indicate de prefect;
  • închiderea tuturor activităților comerciale, cu excepția unităților comerciale pentru achiziționarea produselor de bază, în modul și în limitele indicate de prefect;
  • suspendarea serviciilor de transport de mărfuri și pasageri, cu excepția transportului de mărfuri esențiale și perisabile și fără a aduce atingere oricăror excepții prevăzute de prefecti;
  • suspendarea executării activităților de lucru pentru lucrătorii rezidenți sau domiciliați.

Măsurile aplicabile în regiunile Emilia Romagna, Lombardia, Veneto și în provinciile Pesaro și Urbino și Savona prevăd și în aceste teritorii anularea evenimentelor publice de orice natură, culturală sau religioasă și a competițiilor sportive până la data de 8 martie.

Mai este prevăzut că unele meciuri de fotbal ar putea avea loc, dar cu porțile închise, fără accesul publicului. Deschiderea lăcașurilor de cult este condiționată de adoptarea de măsuri organizatorice pentru a se evita aglomerațiile de persoane, ținând cont de suprafața și caracteristicile lăcașurilor astfel încât vizitatorii să poată respecta distanța dintre ei de cel puțin un metru.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Și în aceste zone școlile rămân închise până pe 8 martie, iar birourile, serviciile publice, vor funcționa în limita necesarului. La restaurante, pub-uri, cluburi, patronii sunt obligați să asigure spațiul suficient clienților pentru a putea menține dinstanța de minim un metru între ei.

În regiunea Lombardia și în provincia Piacenza se aplică și măsura suspendării activității la centrele sportive, piscine, centre de wellness, spa-uri, centre culturale, centre sociale, centre de agrement.

În provinciile Bergamo, Lodi, Piacenza și Cremona centrele comerciale și piețele vor fi închise sâmbăta și duminica, cu excepția farmaciilor, parafarmaciilor și a magazinelor alimentare.

Pe întreg teritoriul Italiei sunt interzise până la 15 martie excursiile școlare, inițiativele de schimb sau de înfrățire între localități și instituții, a schimburilor de experiență și a vizitelor ghidate.

Până la 15 martie, copiii care au fost bolnavi trebuie să prezinte la întoarcerea la școală o adeverință medicală din care să rezulte că s-au vindecat și sunt complet sănătoși.

În plus, textul noului decret-lege, pe care îl puteți citi aici, prevede alte informații și măsuri de prevenire pentru întreg teritoriul național.

Mai jos, o serie de măsuri de prevenție împotriva infectării cu coronavirusul Covid-19: