Guvernul Italiei: cetățenii din „zona roșie” afectată de coronavirus nu vor plăti timp de 6 luni apa, gazul și curentul electric

Un pachet de măsuri pentru a ajuta familiile și instituțiile implicate în situația de urgență care s-a creat în urma răspândirii virusului Covid-19 a fost adoptat de Guvernul italian, condus de Giuseppe Conte. Majoritatea măsurilor din decretul adoptat se adresează în special cetățenilor din „zona roșie”, de carantină și celor din regiunile cu cel mai mare număr de infecții, informează La legge per tutti.

În „zona roșie”, plățile pentru facturile TARI (taxa de salubritate), facturile la apă, energie electrică și gaze vor fi suspendate timp de 6 luni pentru familii și întreprinderi. Până la 31 iulie 2020, plata asigurării de răspundere civilă auto pentru proprietarii de autovehicule din zonele considerate focare de infecție cu coronavirus va fi și ea suspendată.

Au fost de asemenea amânate o serie de plăți către bănci: Plata ratelor creditelor subvenționate de INVITALIA (Agenzia nazionale per l’attrazione degli investimenti e lo sviluppo d’impresa) care expiră înainte de 31 decembrie 2020, a fost amânată pentru un an. Acordul cu băncile pentru suspendarea ratelor ipotecare este în curs de finalizare.

Italia şi alte state din zona euro afectate de epidemia de coronavirus ar urma să beneficieze de o derogare de la reglementările fiscale ale Uniunii Europene, care le va permite să cheltuiască mai mult pentru a face faţă situaţiei de urgenţă, a declarat miercuri comisarul european pentru afaceri economice, Paolo Gentiloni.

Numărul cazurilor confirmate de infectare cu noul coronavirus în Italia a ajuns la peste 650 şi alte trei persoane au decedat joi ridicând la 17 numărul deceselor provocate în această ţară de coronavirusul COVID-19, a anunţat şeful Protecţiei Civile italiene, Angelo Borrelli.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ultimele trei persoane decedate aveau vârste de aproximativ 80 de ani şi provin din regiunea Lombardia, a indicat oficialul italian. Din cele 406 persoane infectate în această regiune, 216 au fost spitalizate, celelalte fiind izolate la domiciliu. În acelaşi timp, numărul persoanelor vindecate pe ansamblul Italiei a ajuns la 45.

Cele mai afectate rămân regiunile nordice Lombardia şi Veneto, unde 11 localităţi se află în carantină:

Lombardia: Bertonico; Casalpusterlengo; Castelgerundo; Castiglione D’Adda; Codogno; Fombio; Maleo; San Fiorano; Somaglia; Terranova dei Passerini;
Veneto: Vo’.

Virusul a fost confirmat şi la pacienţi din regiunile Liguria, Las Marcas, Lazio, Sicilia, Toscana, Campania, Piemonte, Trentino Alto Adige şi Abruzzo.