Guvernul Italiei intenționează să elimine Venitul de cetățenie persoanelor sub 60 de ani care pot munci

Guvernul condus de Giorgia Meloni intenționează să elimine ajutorul social numit Venitul de cetățenie (Reddito di cittadinanza) persoanelor care au sub 60 de ani și care pot munci.

Noul guvern nu și-a ascuns niciodată intenția de a revizui în profunzime condițiile în care cetățenii rezidenți pe teritoriul Italiei pot primi acest bonus. Acum, în plină sesiune de buget, executivul ar fi gata să elimine acest ajutor social pentru anumite categorii, cu scopul de a recupera resurse pe care să le folosească împotriva scumpirii energiei.

Giovanbattista Fazzolari, subsecretar de stat în cadrul guvernului, a menționat în cadrul emisiunii Porta a Porta:

„Cine are între 18 și 59 de ani, fără minori în întreținere și este apt de muncă, va pierde Venitul de cetățenie, chiar dacă asta nu se va întâmpla imediat. Vor beneficia persoanele invalide, cele aflate într-o situație socio-economică precară, care au în întreținere minori fără a avea mijloace adecvate de existență”, a explicat Giovanbattista Fazzolari.

„Cei care nu pot munci nu pot fi tratați ca cei care pot. Cei care nu pot munci trebuie protejați și mai mult decât în ​​prezent. Cei care pot munci trebuie însă încurajați. De aceea vom reduce numărul cetățenilor care primesc Venitul de cetățenie”, a mai adăugat Fazzolari.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol