Invitație la videoconferință: Fonduri de până la 50 000 de euro pentru tinerii fermieri români din diaspora

Ambasada României la Roma, în colaborare cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, invită cetățenii români din Italia la o videoconferință despre măsurile de sprijin financiar cu fonduri europene 100% nerambursabile pentru tinerii fermieri din diaspora, cu participarea ministrului Adrian Oros, se arată într-un comunicat remis redacției noastre.

În cadrul evenimentului vor fi prezentate posibilitățile de a beneficia de fondurile alocate prin Submăsura 6.1 din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 (PNDR 2020), precum și simplificările introduse în sesiunea de depunere a proiectelor din 2021. Inițiativa se înscrie în demersurile Guvernului român de încurajare a întoarcerii în țară a românilor din diaspora.

Videoconferința va avea loc miercuri, 31 martie 2021, ora 18.30 (ora Italiei), pe platforma WebEx.

Cetățenii români care doresc să participe la videoconferință sunt rugați să trimită un e-mail la adresa roma.comunitate@mae.ro până luni, 29 martie 2021, urmând ca ulterior să primească coordonatele tehnice de conectare la videoconferință, în funcție de locurile disponibile. Platforma permite accesul a maxim 100 de persoane.

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a alocat 20 milioane de euro pentru proiecte dedicate tinerilor fermieri din diaspora, cu vârsta de până la 40 de ani inclusiv, în cadrul Submăsurii 6.1. „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” din PNDR 2020.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Sprijinul financiar se acordă pentru toate cheltuielile propuse de fermier în Planul de afaceri și poate ajunge la valoarea de 40.000 de euro sau 50.000 de euro, în funcție de dimensiunea exploatației agricole. Finanțarea se acordă tinerilor fermieri în două tranșe, pentru implementarea obiectivelor din Planul de afaceri și a condițiilor obligatorii. Ghidul solicitantului și materialele necesare accesării pot fi consultate pe site-ul AFIR, www.afir.info – Investiții PNDR, în secțiunea dedicată submăsurii 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”.