Hotel Rigopiano – găsiți 3 cățeluși vii sub dărâmături dar și alte două persoane decedate. Bilanțul morților se ridică la șapte.

Se speră că se va găsi, încă, supraviețuitori printre dărâmăturile hotelului Rigopiano lovit de o avalanșă miercuri, 18 ianuarie, 2017, deși în ultimele două zile au fost găsite sub dărâmături alte două persoane decedate, bilanțul morților ridicându-se la 7 până astăzi, dar și 3 cățeluși care au scăpat cu viață din această tragedie.

Prefectura din Pescara a anunțat ieri că pompierii au găsit sub dărâmături corpul fără viață al unui bărbat, a cărui identitate nu a fost stabilită încă, iar astăzi a fost extras și corpul neînsuflețit al unei femei, neidentificată încă. Pe lângă cele două persoane decedate care au fost găsite în ultimele două zile, au mai fost găsite în zilele trecute și cadavrele a doi angajați ai hotelului, Alessandro Giancaterino și Gabriele D’Angelo, precum și părinții micuțului Edoardo di Carlo, care a fost salvat sâmbătă, Nadia Aconciamessa și Sebastiano Di Carlo, dar și corpul unei femei de 51 de ani, din Pescara, Barbara Nobilio.

Dar speranța echipelor de salvare care sapă zi de zi în zăpadă și între dărâmături, în condiții meteorologice care le îngreunează munca și mai mult, nu moare, mai ales după ce au reușit să scoată astăzi, 23 ianuarie, 2017, de sub dărâmături, trei cățeluși frumoși care au reușit să supraviețuiască timp de 5 zile în acel iad.

Cățelușii s-au născut pe 4 decembrie, anul trecut, și sunt puii celor doi câini, Nuvola și Lupo, mascotele hotelului, care au reușit să se salveze de avalanșă singuri și s-au îndepărtat de structură în prima zi. Salvatorii au fost nevoiți să spargă un zid pentru a-i scoate de sub dărâmături.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Numărul supraviețuitorilor acestei tragedii s-a oprit la 11, de duminică, atunci când au fost extrași din hotel ultimii patru supraviețuitori: doi bărbați – Giampaolo Matrone și Vincenzo Forti – și două femei, Francesca Bronzi și Giorgia Galassi. Pe lângă aceștia, au mai reușit să scape cu viață din această catastrofă alte 7 persoane, 4 copii și 3 adulți, printre care și românca noastră Adriana Vrânceanu și copii și soțul acesteia.

Alte 22 de persoane sunt încă date dispărute, echipele de salvare muncind zi și noapte cu speranța că le vor găsi vii și le vor putea scoate de sub dărâmături la timp.

Acuzații foarte grave aduse prefecturii din Pescara din partea victimelor și familiilor celor decedați, care susțin că în după-amiaza zilei de joi, în jurul orei 17:00, soțul Adrianei Vrânceanu, Giampiero Parete, dar și un amic al său, Quintino Marcella, au sunat de mai multe ori la numărul pentru urgențe 113 și, transferați la biroul operativ al prefecturii specializat pentru astfel de cazuri, le-a răspuns o angajată a prefecturii care a luat totul ca pe o glumă, declarând că a vorbit cu directorul hotelului, care se afla la Pescara la acea oră, și care i-ar fi confirmat că la hotel este totul în regulă.

„Dacă au fost comise greșeli, vor fi reparate. Dacă mai sunt și alte probleme, vom vedea: fiecare își va asuma răspunderea pentru faptele sale”, a declarat prefectul provinciei Pescara, Francesco Provolo. Dar anumite greșeli, în urma căror au murit cel puțin 7 persoane, până în acest moment, nu mai pot fi reparate niciodată.

Procuratura din Pescara investighează acum cazul, încercând să afle dacă tragedia ar fi putut fi evitată.

Distribuie acest articol