Italia: A distrus mașina soției fiindcă soacra nu i-a restituit banii împrumutați. Român condamnat la 18 luni de închisoare

Furios fiindcă nu reușea să recupereze de la soacra lui o bună parte din banii pe care i-a împrumutat de la el, un român din Italia a distrus mașina soției sale și asta i-a adus în cele din urmă o condamnare la 1 an și 6 luni de închisoare. Bărbatul primise în primă instanță o condamnare mult mai mare, dar Curtea de Apel i-a redus apoi din pedeapsă, reîncadrând acuzația.

Sentința a fost pronunțată în urmă cu câteva zile, dar faptele au avut loc în anul 2012, scrie Giornale di Brescia citat de Brescia Today. Conaționalul nostru, în vârstă de 50 de ani acum, i-a cerut atunci soției sale să-i fie restituită suma de 8.000 de euro pe care o împrumutase mamei acesteia, deci soacrei bărbatului, dar femeia a reușit să-i dea înapoi doar 5.000 de euro. Banii se pare că au fost folosiți de soacră pentru a construi o casă în România și aceasta nu avea un loc de muncă, deci nu prea avea cum să-și plătească toată datoria.

După nenumărate solicitări fără niciun rezultat către soția lui pentru a-și primi banii înapoi, bărbatul și-a ieșit din fire și a distrus mașina acesteia, care era parcată pe strada unde cei doi locuiau la acea vreme. Gestul său însă, pe lângă faptul că a dus la sfârșitul căsniciei între cei doi, i-a adus și mai multe probleme în loc să le rezolve.

Soția lui a părăsit în grabă și speriată locuința și s-a dus direct la carabinieri, unde l-a denunțat pentru distrugerea mașinii și a povestit militarilor tot ce s-a întâmplat. Bărbatul român a ajuns astfel să fie trimis în judecată, inițial fiind acuzat de extorsiune și condamnat în primă instanță la 5 ani și 6 luni de închisoare, dar a obținut apoi la Curtea de Apel o pedeapsă de numai 1 an și jumătate de închisoare pentru „exercitarea arbitrară a propriilor motive”, sau, mai bine spus, pentru că a încercat să-și facă dreptate singur.