În străinătate era patron, dar în România era căutat pentru un furt efectuat acum 30 de ani. Român de 51 de ani arestat în Italia

ACTUALIZARE 1 NOIEMBRIE 2020:

În urma publicării acestui articol, am fost contactați prin e-mail de sora lui N.M. care susține că bărbatul român a fost eliberat în cursul zilei de ieri deoarece era vorba despre o eroare judiciară.

„Fratele meu a fost eliberat ieri deoarece a fost reținut ilegal, în urma unor erori, a unui mandat eliberat de un judecător care a emis un mandat ilegal pentru ceva prescris din 2007”, ne-a declarat sora bărbatului.

În următoarele zile vom contacta autoritățile din Santa Teresa Gallura pentru a obține o confirmare și de la acestea și vom reveni cu mai multe informații.

ȘTIREA INIȚIALĂ DIN 30 OCTOMBRIE 2020:

Un cetățean român, patronul unei firme de construcții din localitatea italiană Santa Teresa Gallura, provincia Sassari (Sardinia), a fost arestat de carabinieri în cursul dimineții de joi, 29 octombrie 2020, după ce au primit pe numele lui un mandat european de arestare emis în România.

Potrivit publicației La Nuova Sardegna, este vorba despre un bărbat cu inițialele numelui N.M., în vârstă de 51 de ani, care în anul 1990 a comis un furt în România și a fost condamnat în mod definitiv la închisoare pentru această infracțiune. Bărbatul se afla, însă, pe insula italiană Sardinia unde și-a deschis o firmă de construcții și credea, probabil, că greșelile trecutului nu-l vor ajunge din urmă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

N.M. se află acum închis în penitenciarul din Sassari, în așteptarea ordinului de extrădare în România, unde urmează să-și ispășească pedeapsa.

@rotalianul