Român încătușat pe un aeroport din Italia. Tocmai coborâse dintr-un avion care sosise din România

Florin Sârbu, un cetățean român în vârstă de 35 de ani, care era căutat de autoritățile italiene de circa 6 ani, a fost arestat joi, 6 octombrie 2022, pe aeroportul din Catania, imediat după ce a coborât dintr-un avion sosit din România.

Potrivit Agrigento Oggi, bărbatul avea pe numele său un mandat de arestare emis la data de 27 mai 2016 de către Tribunalul din Palermo, acuzat fiind că a violat o minoră cu probleme psihice.

Violul s-ar fi petrecut în luna iulie a anului 2015, la Aragona, în provincia Agrigento din Sicilia, iar declarațiile date de victimă, cu susținerea unei psiholoage specializate, i-au convins pe procurorul Salvatore Vella și pe judecătorul pentru investigații preliminare că presupusul agresor trebuie arestat și judecat.

Procurorul Salvatore Vella.

Între timp însă, bărbatul român a plecat din Italia, iar pe numele său a fost emis un mandat de arestare și autoritățile italiene l-au căutat timp de 6 ani.

Căutările s-au oprit în cursul zilei de joi, când Sârbu a aterizat pe aeroportul din Catania cu un avion care provenea din România, crezând probabil că faptele sale au fost uitate.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Polițiștii de Frontieră din cadrul aeroportului sicilian l-au așteptat cu cătușele pregătite însă și l-au arestat imediat, fiind închis apoi în penitenciarul situat Piazza Lanza din Catania.

Florin Sârbu urmează să fie judecat acum pentru viol agravat și riscă ani grei de închisoare.