Incendiu de proporții în Italia, un aeroport a fost închis și 70 de persoane evacuate

Din cauza unui incendiu violent izbucnit sâmbătă după-amiază în zona Albenga, provincia  Savona (Liguria), numărul persoanelor evacuate a crescut la 70, iar aeroportul Villanova d’Albenga a fost închis, informează La Repubblica.

Cea mai problematică situație s-a petrecut de-a lungul drumului provincial 453, în special între Borgo Verde și Marina Verde. În localitatea Coasco unele case, din care au fost evacuați oamenii în prealabil, au fost cuprinse de flăcări. A ars și o clădire din Borgoverde.

„Ceea ce s-a întâmplat aseară este ceva nemaivăzut până acum. Focul a distrus totul, au fost scene de panică peste tot”, a declarat Pietro Balestra, primarul din Villanova D’Albenga. „Am avut 70 de persoane evacuate – a mai spus Balestra – multe dintre ele au găsit cazare la rude, altele au fost găzduite în Sala de sport Palafiori din Villanova și unele au mers în hotelurile din Alassio”.

Cincisprezece echipe de pompieri lucrează la stingerea incendiului, dintre care cinci au venit din Genova, Piacenza, Cuneo, Torino și Bergamo.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Noaptea aceasta a fost un dezastru – a subliniat Riccardo Tomatis, primarul orașului Albenga – a fost o situație infernală. Am văzut flăcări de până la 20 de metri înălțime și oameni disperați pentru ceea ce au pierdut. Printre ei sunt cei care au investit în plantații de măslini și vii care au pierdut absolut totul”.

În ultimele zile mai multe incendii s-au declanșat în Liguria.

Distribuie acest articol