Îngrijitoare română din Italia hărțuită de tatăl bărbatului asistat: „Te voi distruge, vei fi scârba satului”

„Ai grijă ce faci, te distrug, tu ești o cu**ă, dacă nu reușesc să-ți fac rău eu, o vor face alții pentru mine, te voi distruge, vei fi scârba satului.”

Sunt cuvintele pe care un bătrân italian de 83 de ani din localitatea italiană Fabrica di Roma, provincia Viterbo, i le-ar fi adresat îngrijitoarei românce, în vârstă de 60 de ani, care îl asista pe fiul cu dizabilități al acestuia.

Inițial, femeia română se pare că l-a dat în judecată pe pensionarul italian pentru probleme legate de muncă, aceasta fiind angajată de bătrân pentru a-l asista pe fiul său cu handicap. Din momentul în care femeia a decis să demisioneze și să-l dea în judecată pe bătrân, acesta se pare că a început să o hărțuiască și să o amenințe constant.

Între timp, conaționala noastră a pierdut procesul pe probleme de muncă împotriva bătrânului, dar a decis să-l dea în judecată din nou, de această dată pentru hărțuire, relatează TusciaWeb. Potrivit celor declarate de îngrijitoarea română la audierile preliminare care au avut loc ieri la tribunalul din Viterbo, bătrânul de 83 de ani ar fi ajuns chiar să sară gardul din fața locuinței femeii pentru a pătrunde în interior. Cu toate acestea, avocatul care-l apără pe bătrân spune că acesta nu are o condiție de sănătate care să-i permită să facă un asemenea gest și la proces chiar și bătrânul s-a prezentat ajutându-se să meargă cu un baston și însoțit de îngrijitoarea sa.

Pe de altă parte, bătrânul susține că între el și femeia română ar fi existat o relație sentimentală, încercând să insinueze că aceasta l-ar fi dat în judecată pentru a se răzbuna, dar conaționala noastră neagă faptul că ar fi fost vreodată ceva între ei și se simte chiar deranjată de aceste afirmații. Pentru a demonstra totuși că a existat o relație între cei doi, avocatul apărării s-a prezentat în fața judecătorului cu datele unui cont bancar comun între pensionarul italian și femeia română din care se pare că a fost scoasă suma de 15.000 de euro pentru achiziționarea unei locuințe.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Între timp, avocatul Giuseppe Picchiarelli, care o reprezintă pe femeia română la proces, a cerut ca bătrânul să prezinte acte medicale care să confirme starea sa fizică și de sănătate, pentru a demonstra că nu ar fi fost capabil să sară gardul și să o hărțuiască pe femeia română în fața casei sale.

În urma analizării cazului din partea judecătorului pentru audiențe preliminarii, Francesco Rigato, s-a stabilit ca procesul să înceapă în data de 15 ianuarie 2020 sub autoritatea judecătoarei Silvia Mattei.