Îngrijitoare româncă, găsită cu mai multe bijuterii furate de la bătrâna asistată. Erau ascunse în camera sa

Polițiștii din localitatea austriacă Seeboden am Millstätter See, au descoperit mai multe bijuterii furate în seara zilei de 16 august 2023, la ora 22:00, în camera unei îngrijitoare în vârstă de 47 de ani, originară din România.

Printre obiectele recuperate, relatează site-ul austriac de știri meinbezirk.at, se numără cinci inele de aur, două brățări de aur, cinci butoni placati cu aur și o agrafă de cravată placată cu aur, toate fiind găsite într-o pungă, în camera româncei.

Potrivit sursei citate, femeia româncă era angajată să aibă grijă de o bătrână în vârstă de 82 de ani, dar aceasta nu s-a putut abține de la a-și însuși mai multe bijuterii ce aparțineau familiei pentru care lucra.

Pensionara și fiul acesteia au recunoscut bijuteriile ca fiind ale lor. Ulterior descoperirii, îngrijitoarea româncă a fost audiată cu ajutorul unui traducător la sediul Poliției Seeboden și, în final, a fost denunțată la Parchetul Klagenfurt.

Concomitent, Oficiul Federal pentru Străini și Azil a emis un ordin de reținere administrativă împotriva româncei de 47 de ani.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Verificarea spațiului de cazare al îngrijitoarei, situat în locuința pensionarei, a fost efectuată în urma unei cereri de investigație pentru Poliția Matzen, districtul Gänserndorf/Niederösterreich, privind suspiciunea de furt a zece ceasuri de mână și un ceas de buzunar.