A provocat decesul îngrijitoarei românce care-i asista mama, apoi a dispărut. Arestat după aproape 6 ani de la tragedie

Au trecut aproape 6 ani de când Maria Rastasanu, o îngrijitoare română din Italia, în vârstă de 51 de ani, a murit în urma unui accident provocat de fiul bătrânei pe care o asista în localitatea Lavena Ponte Tresa din provincia Varese. Fiul pensionarei, care se afla sub influența drogurilor în momentul producerii accidentului și a fost anchetat în stare de libertate, s-a făcut nevăzut ulterior, după ce a început procesul împotriva sa.

G.M. sunt inițialele bărbatului italian. Aceasta avea 63 de ani la acea dată, 9 decembrie 2014, când a pierdut controlul volanului și a invadat trotuarul cu autoturismul Mercedes pe care-l conducea. Tocmai în acel moment, pe trotuar trecea îngrijitoarea mamei sale, Maria, care a fost lovită din plin de mașină și a suferit răni foarte grave.

Maria a murit după trei zile de chinuri petrecute pe patul de spital, iar G.M. a fost trimis în judecată, în stare de libertate, în ciuda faptului că i-au fost găsite substanțe ilegale în sânge în acea seară. În urma procesului, care s-a terminat abia în februarie 2019 cu decizia Curții de Casație, rămasă definitivă, bărbatul italian a fost condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare, informează Prealpina.it.

La momentul pronunțării sentinței, însă, G.M. era de negăsit, iar carabinierii nu au putut să-l aresteze pentru a-și ispăși pedeapsa. Avocatul care l-a apărat în tribunal, Massimo Vaglio, afirma la acea dată:

„Este posibil să fi plecat într-o călătorie și să nu știe încă despre sentința dată. Dacă s-ar preda autorităților, aș avea deja pregătită o cerere pe care aș prezenta-o Tribunalului de Supraveghere. Aș cere să i se acorde arestul domiciliar. Clientul meu este cardiopatic și este în așteptarea unui transplant de inimă.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Carabinierii au monitorizat în continuu locurile în care acesta obișnuia să petreacă timpul, precum și casa pe care o deține încă în localitatea menționată mai sus. Cu toate acestea, G.M. a fost arestat abia azi, la aproape 6 ani de la moartea îngrijitoarei românce și la un an și jumătate de la condamnarea sa, după ce a fost depistat în oficiul poștal din localitate.

Inculpatul a fost pus sub arest și închis în penitenciarul Miogni din Varese unde, la cei 68 de ani ai săi din prezent, va trebui să ispășească 4 ani și 8 luni de închisoare.

Distribuie acest articol