Italia: Amendă record de 4.130 de euro pentru un șofer care transporta în România mărfuri fără autorizație

Un șofer care transporta în România utilaje agabaritice a fost amendat cu 4.130 de euro în Italia pentru că nu deținea toate autorizațiile impuse de legislația rutieră italiană în ce privește transporturile excepționale. Camionul transporta două structuri metalice tip siloz.

Agenții poliției rutiere din Romagnano Sesia, provincia Novara din nordul Italiei au aplicat în seara zilei de vineri, 15 februarie, o amendă record de 4.130 de euro și reținerea vehiculului pentru un camion care transporta două silozuri din Italia în România. Controlul a avut loc la bariera de autostradă Lago Maggiore, pe A26.

Polițiștii au constatat că vehiculul cu transport excepțional era al unei companii elvețiene și nu avea licență comunitară de transport. Camionul transporta două silozuri care aveau o lungime de 20.70 metri, în timp ce codul rutier prevede pe autostradă o lungime maximă de 16.50 metri. Pentru a realiza transportul respectiv pe autostradă, erau necesare atât licența corespunzătoare cât și autorizația companiei de autostradă. Ambele lipseau camionului în cauză. Pentru că nu deținea documentele necesare autorizării transportului, vehiculul a fost pus sub sechestru.

Pentru depășirea limitelor de ecartament, șoferul riscă o suspendare a permisului de conducere de la 1 la 3 luni și a certificatului de înmatriculare de la 2 la 8 luni. Pentru continuarea călătoriei pe teritoriul italian, au fost necesare autorizațiile corespunzătoare, informează arona24.it