Italia: 5.000 de mesaje și apeluri cu amenințări pentru fosta soție, român condamnat la 2 ani de închisoare

În numai cinci luni, a trimis fostei sale soții peste 5.000 de mesaje și apeluri telefonice în care o amenința cu moartea și încerca să o sperie, motiv pentru care a fost condamnat la 2 ani de închisoare.

Este vorba despre un bărbat român de 36 de ani care a fost denunțat de fosta sa soție, o româncă de 30 de ani, după ce acesta a terorizat-o timp de cinci luni cu mii de mesaje și apeluri telefonice pline cu amenințări. Mai mult, scrie presa locală din Bergamo unde femeia română locuiește alături de fetița sa, fostul soț a sunat chiar și la locul de muncă al femeii, cerându-i angajatorului să o concedieze.

Bărbatul și femeia locuiau într-un sat de lângă localitatea italiană Bergamo și au o fetiță împreună, dar în luna august 2015 femeia a plecat cu fiica din acea locuință din cauza comportamentului agresiv al soțului. Acesta a încercat să o convingă să se întoarcă la el, dar femeia a refuzat sub orice formă, iar în cele din urmă bărbatul a decis să se întoarcă în România.

Nefiind împăcat totuși cu faptul că femeia l-a părăsit, bărbatul a început să-i trimită din România mii de mesaje pe telefon și să o sune de mii de ori, de fiecare dată pentru a o amenința cu moartea și a-i vorbi urât, situație care a durat din octombrie 2015 până la jumătatea lunii martie 2016.

„Te fac să dispari; Te omor; Trimit pe cineva să te aștepte în fața casei; Te fac să pierzi locul de muncă”, sunt doar câteva din cele 5400 de mesaje trimise femeii de către fostul soț din România timp de 139 de zile, s-a constatat la tribunal.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Bărbatul a sunat de mai multe ori și la școala frecventată de fiica lor și a cerut conducerii să i-o dea la telefon, dar nu i s-a făcut niciodată pe plac. Apoi a sunat și la pizzeria unde lucrează fosta sa soție, cerând proprietarilor să o concedieze și spunând lucruri urâte despre ea.

În urma denunțului făcut de femeia română, fostul soț a fost trimis în judecată, iar marți, 25 martie 2019, a fost dată sentința în acest caz, bărbatul fiind astfel condamnat la 2 ani de închisoare pentru hărțuire.

@rotalianul