Italia: 50 de români au pierdut avionul din cauza cozii la detectorul de metale din aeroport

Un total de 50 de pasageri, dintre care 23 urmau să urce într-un avion spre Craiova, iar 27 spre București, au pierdut avionul în cursul serii de miercuri, 24 iunie, din cauza cozii lungi de la detectorul de metale din aeroportului Orio al Serio din Bergamo, relatează ziarul italian Corriere della Sera.

Conaționalii noștri spun că în aeroportul menționat mai sus era deschis doar un punct de trecere prin detectorul de metale și, din această cauză, nu au reușit să se îmbarce în avioanele companiei Wizz Air la care au rezervat biletele.

„Când am ajuns, la ora 19:00, era deja o coadă foarte lungă la îmbarcare și pentru trecerea prin detectorul de metale era deschisă o singură intrare, deși 200 de persoane așteptau să fie îmbarcate. Erau trei zboruri spre România, la o distanță de un sfert de oră unul de celălalt, dar nu s-au organizat pentru a face controlul pentru cei care aveau zborul cel mai apropiat, deschizând o nouă intrare sau mutând pasagerii în baza priorității”, a declarat un pasager pentru sursa citată.

În plus, pasagerii care așteptau să se îmbarce, dar nu au mai reușit să ajungă la poarta de îmbarcare la timp, puseseră deja bagajele la cală. Personalul de bord al aeronavelor, în schimb, în loc să permită îmbarcarea călătorilor rămași în urmă, a preferat să provoace o întârziere a decolării pentru a descărca bagajele acestora din cală.

„Pasagerii care au pierdut zborul puseseră deja bagajele în cală, care apoi au fost debarcate, provocând astfel și o întârziere a zborului. Compania Wizz Air a preferat să piardă timpul descărcând bagajele, în loc să îmbarce pasagerii rămași în afară. Toate astea s-au întâmplat dintr-o chestiune de principiu, deoarece poarta se închide cu 30 de minute înainte de îmbarcare și pasagerii nu au reușit să se îmbarce din cauza cozii și întârzierii în consecință de la detectorul de metale. Pe scurt, de vină ar fi chiar pasagerii pentru că nu s-au prezentat la timp. Culmea este că au preferat să piardă timpul pentru a da jos bagajele, în loc să îmbarce pasagerii”, a mai adăugat clientul revoltat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

SACBO, Compania care gestionează aeroportul Orio al Serio a precizat că „va urma o verificare detaliată pentru a putea oferi un răspuns exhaustiv la această reclamație”.

Citește și: Italia interzice bagajul de mână în avion pe motive de siguranță împotriva coronavirusului