Italia: Accident grav provocat de un minor român de 17 ani. A furat mașina tatălui și a lovit o tânără femeie

La ora 3:45 din dimineața de duminică, 16 septembrie, în Casorate Primo, din provincia Pavia, în Via Dell’Orto, o tânără femeie, în timp ce se deplasa de-a lungul șoselei, a fost lovită de un autoturism Bmw X3 care s-a îndepărtat de la locul accidentului. Șoferul nu a oprit pentru a acorda ajutor victimei și pentru a-și asuma responsabilitatea celor întâmplate. În urma accidentului tânăra a suferit leziuni grave și a fost internată la spitalul San Matteo di Pavia.

În timp ce carabinierii încercau să dea de urma șoferului care a provocat rănirea tinerei femei, proprietarul unui Bmw X3, un cetățean de naționalitate română, a prezentat la carabinieri o semnalare în care a declarat că autoturismul său, parcat în fața casei, fusese mutat în timpul nopții și suferise daune din cauza unei posibile coliziuni.

Carabinierii s-au deplasat la domiciliul bărbatului român unde au descoperit că autovehiculul nu a fost furat de un străin, ci de fapt, fără știrea tatălui său, mașina a fost condusă în timpul nopții de fiul proprietarului, un băiat în vârstă de 17 ani. Tânărul a recunoscut că a lovit femeia cu mașina precum și faptul că a fugit de la locul accidentului.

Pe baza dovezilor și a declarațiilor sale, băiatul român a fost denunțat Parchetului pentru minori din Milano pentru leziuni personale grave, fugă de la locul accidentului și neacordarea de prim-ajutor, precum și conducere fără permis, informează vigevano.it.