Italia: AUR pentru fetele românce la Campionatul European de Haltere pentru Tineret de la Milano

Două tinere sportive românce au dobândit ieri, duminică, 22 iulie, rezultate deosebite  în prima zi a Campionatului European de Haltere de Tineret, care se desfășoară la Crowne Plaza Hotel Milan Linate din San Donato Milanese până pe 29 iulie.

Patru concursuri au avut loc, trei dintre ele sub categoria de vârstă de 15 ani (categoria 44 kg. femei și categoria 48 kg., precum și 50 kg. de sex masculin) în prima întrecere pentru calificarea la Jocurile Olimpice pentru tineret din Buenos Aires în luna octombrie a acestui an.

Debutul a fost dat fetelor din categoria de 44 kg. Pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, cu medalia de aur, a urcat Dorina Costela Tofan, care a totalizat 132 kg (59 + 73), la stilurile „smuls” și „aruncat”. În urma româncei noastre s-au clasat două sportive din Turcia, pentru medalia de argint și respectiv, bronz.

La categoria 48 de kg, a fost rândul altei românce să urce pe podiumul medaliei de aur. Aceasta este Alice Magda Halmac, declarată campioană europeană, mai întâi la „smuls”(62 kg) apoi la stilul „aruncat” (73 kg), cu un total de 135 kg. Medalia de argint pentru o sportivă din Turcia și bronz pentru Polonia.

La categoria 50 de kg. masculin, medalie de bronz pentru românul Florin Cosmin Krupla, pentru totalul de 185 kg (82 + 103). Înaintea sa, un sportiv din Azerbaigian care a obținut aurul și un bulgar pe treapta de argint a podiumului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI