Italia: „Badantă” româncă denunțată, maltrata bătrâna invalidă pe care trebuia să o îngrijească

O femeie română de 50 de ani, care a fost angajată pentru a îngriji o bătrână invalidă de 85 de ani din localitatea italiană Feletto Umberto, provincia Udine, a fost denunțată la carabinieri de către familia bătrânei după ce rudele au descoperit că o maltrata pe aceasta din urmă.

„Badanta” româncă avea circa o lună de când a fost angajată să aibă grijă de bătrâna în scaunul cu rotile, relatează ziarul italian Messaggero Veneto, în schimb, femeia română se pare că a maltrat-o și insultat-o pe bătrână în repetate rânduri. Ajunși la cunoștința acestor fapte, familiarii bătrânei au depus o plângere la carabinierii din localitatea împotriva îngrijitoarei românce.

Carabinierii au denunțat-o astfel pe femeia română în stare de libertate, urmând ca aceasta să ajungă la proces cu acuzația de „rele tratamente aplicate unui familiar sau conviețuitori”, așa cum este prevăzut de articolul 572 din Codul Penal italian, care spune:

„Oricine, cu excepția cazurilor indicate în articolul precedent, maltratează o persoană din familie sau un minor de 14 ani sau mai puțin sau o persoană supusă autorității sale sau care îi este încredințată din motive de educație, îngrijire, supraveghere sau custodie sau exercitarea unei profesii sau a unei arte se pedepsește cu închisoare de la unu la cinci ani.

În caz de vătămare corporală agravată, se aplică închisoarea de la patru la opt ani; dacă sunt leziuni foarte grave, închisoarea de la șapte la cincisprezece ani; dacă se provoacă decesul, închisoare de la doisprezece la douăzeci de ani.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI