Italia: Bărbat fără identitate împușcat în timpul unui furt. Polițiștii presupun că ar fi român, moldovean, albanez sau polonez

Un bărbat cu vârsta cuprinsă între 20 și 25 de ani a fost ucis la Bazzano in Valsamoggia, în vecinătatea orașului Bologna, în timpul unui jaf petrecut noaptea, la Villa Gessa, o proprietate a unei familii aristocratice italiene. Pentru moment nu se cunoaște identitatea infractorului, iar polițiștii italieni au solicitat colaborarea colegilor din țările Europei de Est, printre care România, Polonia, Moldova și Albania, scrie Il Resto del Carlino.

Villa Gessa este o proprietate din secolul al XVI-lea deținută de familia Garagnani originară din Florența, iar joi seară, 5 decembrie, paznicul care locuiește în incinta proprietății a auzit zgomote ciudate la ușa casei. A ieșit la fereastră și a tras cinci focuri de armă, după care zgomotele au încetat. În zorii zilei a ieșit în grădină unde a găsit trupul neînsuflețit al unui tânăr bărbat. Aceasta este versiunea despre cum s-au petrecut faptele, oferită de paznicul Stefano Natalini. „Voiam doar să îl sperii”, a declarat în timpul interogatoriului la secția de poliție. Bărbatul este cercetat pentru omor calificat.

„După o primă examinare a corpului, se pare că bărbatul a fost împușcat din spate, iar glonțul l-a lovit în umăr”, a specificat procurorul șef Giuseppe Amato, „dar răspunsul definitiv poate fi dat doar după raportul balistic și autopsie. Trebuie să înțelegem dacă s-a tras direct asupra sa sau glonțul a ricoșat.”

Se presupune că bărbatul nu ar fi acționat de unul singur ci ar fi făcut parte dintr-o bandă de răufăcători care în ultimul timp au efectuat mai multe furturi din case și magazine în zona respectivă. În baza de date italiană nu s-au găsit indicii despre identitatea bărbatului ucis, de aceea, polițiștii italieni au solicitat cooperarea colegilor din țările Europei de Est, inclusiv din România, Polonia, Moldova și Albania pentru a căuta corespondența fotografiei și a amprentelor în baza lor de date.

Pentru această după-amiază a fost programată autopsia trupului neînsuflețit.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI