Italia: Român beat și fără permis de conducere nu oprește la semnalul carabinierilor și provoacă un accident

Beat, fără permis, cu alte trei persoane la bordul mașinii, așa a fost găsit un român în vârstă de 38 de ani din Vicenza de carabinieri, după ce a refuzat să oprească la semnalul militarilor și a cauzat un accident în încercarea disperată de a scăpa de sub urmărirea acestora.

Bărbatul român cu inițialele C.V. este domiciliat în Camisano Vicentino

În noaptea de duminică spre luni, 14 ianuarie, în jurul orei 02:00, în timpul unui serviciu preventiv de-a lungul străzii Quadri, o patrulă de carabinieri a cerut șoferului unei camionete Citroen Jumper să oprească. Șoferul, este vorba despre românul nostru, nu numai că nu a oprit dar a și apăsat mai tare pedala de accelerație sperând că se va putea face nevăzut. Astfel, a început o cursă de urmărire între camioneta românului și carabinierii care s-au pus imediat pe urmele sale. Mașina românului, cu viteză maximă, a intrat pe viale Margherita, Corso Padova, apoi pe contrasens în Viale Trissino în direcția stadionului, unde s-a ciocnit cu un autoturism Renault Kadjar condus de un bărbat în vârstă de 42 de ani, de origine sârbă. În mașina Renault alături de șoferul sârb mai călătoreau alți 4 pasageri printre care și o femeie însărcinată. Șoferul român și-a terminat cursa tamponând un alt vehicul parcat pe marginea străzii.

În urma accidentului, toți cei implicați au fost transportați la secția de urgență a Spitalului Civil din Vicenza dar nu au suferit leziuni grave, informează tviweb.it

Odată oprit, șoferul român care prezenta simptome tipice beției, a fost supus testului de măsurare a alcoolemiei care a arătat 1,71 g/l în aerul expirat. Carabinierii au constatat și că bărbatul de fapt nu deținea permis de conducere.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Proprietarul camionetei Citroen este un cetățean român în vârstă de 38 de ani cu domiciliul în Selvazzano Dentro, în provincia Padova, care a declarat că a împrumutat unui alt prieten mașina pentru câteva zile și nu avea la cunoștință că aceasta va fi condusă de bărbatul fără permis.

Carabinierii au prezentat faptele procurorului care a decis punerea sub urmărire penală a șoferului român.