Italia: Român beat și fără permis de conducere nu oprește la semnalul carabinierilor și provoacă un accident

Beat, fără permis, cu alte trei persoane la bordul mașinii, așa a fost găsit un român în vârstă de 38 de ani din Vicenza de carabinieri, după ce a refuzat să oprească la semnalul militarilor și a cauzat un accident în încercarea disperată de a scăpa de sub urmărirea acestora.

Bărbatul român cu inițialele C.V. este domiciliat în Camisano Vicentino

În noaptea de duminică spre luni, 14 ianuarie, în jurul orei 02:00, în timpul unui serviciu preventiv de-a lungul străzii Quadri, o patrulă de carabinieri a cerut șoferului unei camionete Citroen Jumper să oprească. Șoferul, este vorba despre românul nostru, nu numai că nu a oprit dar a și apăsat mai tare pedala de accelerație sperând că se va putea face nevăzut. Astfel, a început o cursă de urmărire între camioneta românului și carabinierii care s-au pus imediat pe urmele sale. Mașina românului, cu viteză maximă, a intrat pe viale Margherita, Corso Padova, apoi pe contrasens în Viale Trissino în direcția stadionului, unde s-a ciocnit cu un autoturism Renault Kadjar condus de un bărbat în vârstă de 42 de ani, de origine sârbă. În mașina Renault alături de șoferul sârb mai călătoreau alți 4 pasageri printre care și o femeie însărcinată. Șoferul român și-a terminat cursa tamponând un alt vehicul parcat pe marginea străzii.

În urma accidentului, toți cei implicați au fost transportați la secția de urgență a Spitalului Civil din Vicenza dar nu au suferit leziuni grave, informează tviweb.it

Odată oprit, șoferul român care prezenta simptome tipice beției, a fost supus testului de măsurare a alcoolemiei care a arătat 1,71 g/l în aerul expirat. Carabinierii au constatat și că bărbatul de fapt nu deținea permis de conducere.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Proprietarul camionetei Citroen este un cetățean român în vârstă de 38 de ani cu domiciliul în Selvazzano Dentro, în provincia Padova, care a declarat că a împrumutat unui alt prieten mașina pentru câteva zile și nu avea la cunoștință că aceasta va fi condusă de bărbatul fără permis.

Carabinierii au prezentat faptele procurorului care a decis punerea sub urmărire penală a șoferului român.