Italia: bărbat român încearcă să se sinucidă aruncându-se în râu, salvat de un tânăr italian și de pompieri

S-a întâmplat în localitatea Vigonza din provincia Padova, unde un bărbat român de 48 de ani a încercat să-și ia viața aruncându-se în râul Brenta.

Conform celor relatate de Palermo Today, conaționalul nostru a fost văzut de un tânăr italian de 30 de ani, Federico Sirchia, care lucrează ca șofer pe o mașină de tractări auto, cum s-a apropiat de marginea unui pod și a aruncat bicicleta cu care circula la pământ. Atunci tânărul a înțeles că bărbatul român avea în gând să facă un gest extrem și a decis să intervină.

„Mergeam spre un client când am văzut scena. Era gata să se arunce în râul Brenta. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să încerc să trag de timp, să-l rețin, să-l conving să nu facă vreo prostie. El era disperat, nu voia să mă asculte. Mi-am dat seama că de unul singur nu voi putea face nimic, așadar m-a dus la mașină să iau telefonul și să chem ajutoare”, povestește Sirchia pentru sursa citată.

„Stai pe loc, nu te mișca”, a strigat italianul către conaționalul nostru în timp ce se îndrepta spre mașină să ia telefonul mobil, dar chiar în acel moment bărbatul român a decis să se arunce în râu.

„Am chemat ajutoare și în patru minute au ajuns pompierii cu o barcă și au venit și carabinierii. După ce s-a aruncat în apă, a încercat puțin să înoate, apoi a încercat să se prindă de un stâlp. Și eu am încercat să cobor cablul de la camionul de remorcare pentru a-l ajuta, împreună cu alte două persoane care cred că erau cumnatul și fiul bărbatului român. Nu am reușit să-l salvăm. Când l-am văzut plutind, m-am gândit la ce este mai rău. Din fericire, pompierii au reușit să-l salveze. Era foarte amețit, dar am reușit să respirăm ușurați cu toții. Am făcut ceea ce mi-a stat în putință și sper să fi fost de folos”, a mai povestit tânărul italian de 30 de ani.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol