Bătrân italian în stare foarte gravă, bătut cu brutalitate și jefuit de un cetățean român. Salvini: „Italienii cer să se ia măsuri”

Un bătrân italian a ajuns la spital în stare foarte gravă în ziua de sâmbătă, 21 aprilie 2018, după ce a fost bătut cu brutalitate și jefuit de un cetățean român de 29 de ani la intrarea în clădirea unde bătrânul locuiește, în localitatea italiană Milano.

Toată scena, care avut loc în jurul orei 10:00 din dimineața zilei de sâmbătă, a fost filmată de camerele de supraveghere instalate în blocul unde locuiește bătrânul iar înregistrarea a fost publicată pe o pagină Facebook creată de polițiștii italieni și a fost distribuită de mii de persoane.

În filmare se observă cum infractorul, pe nume Chestor Căldăraru, așteaptă în fața ușii de la intrare în scară și când bătrânul italian se apropie, acesta îl lovește cu brutalitate cu pumnii făcându-l să cadă la pământ și să se izbească de ciment cu capul. Imediat după agresiune, infractorul caută portofelul bătrânului în buzunare și apoi fuge cu banii.

În urma impactului cu cimentul, bătrânul a suferit o traumă craniană, motiv pentru care a fost internat în spital în stare foarte gravă. Între timp, la circa 12 ore după îngrozitoarea agresiune, Chestor Căldăraru a fost găsit și arestat de către carabinieri.

Matteo Salvini, președintele Lega Nord, reacționează cu furie la această agresiune

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„O agresiune brutală, copleșitoare, sâmbătă dimineața la Milano. Ar putea fi tatăl nostru sau bunicul nostru (bătrânul agresat – n.r.), ni se strânge inima și crește furia! Cum se poate să lovești cu pumnii un bătrân fără apărare??? Criminalul scârbos care a făcut acest lucru ar trebui să fie trimis înapoi în țara sa și acolo ar trebui să putrezească în închisoare!  Italienii cer SĂ SE IA MĂSURI. Abia aștept să fac puțină ordine în țara asta: certitudinea că vor fi pedepsiți și expulzarea tuturor criminalilor, fără doar și poate. Eu sunt pregătit”, scrie Salvini pe pagina sa Facebook publicând și filmarea cu violenta agresiune.

@rotalianul