Italia: Bonus de 200 de euro pentru lucrători și pensionari. Condiția care trebuie îndeplinită

Guvernul italian a decis să ajute familiile cu o contribuție unică de 200 de euro care va fi primită de lucrători și pensionari.

Decretul pus în aplicare de guvern pentru a ajuta familiile care se confruntă cu majorări ale facturilor și prețurilor bunurilor de larg consum include un bonus unic de 200 de euro ce va fi primit odată cu salariu. Bonusul este însă destinat doar celor care câștigă mai puțin de 35.000 de euro pe an.

Așadar, bonusul de 200 de euro nu va trebui solicitat, cei care au dreptul îl vor primi odată cu salariu sau cu pensia.

Ministrul Economiei, Daniele Franco, a precizat: „Probabil va fi primit în luna iunie sau iulie, cât mai curând posibil din punct de vedere tehnic”.

Ministrul Politicilor Agricole, Stefano Patuanelli, a răspuns celor care consideră că suma ar fi prea mică: „Nu excludem ca în viitor să fie o creștere a acestei sume. Banii nu sunt niciodată suficienți, dar resursele sunt acestea și măsura s-a implementat fără a fi necesare variații bugetare”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Decretul mai prevede printre altele și reducerea accizelor la carburanți până pe 8 iulie (30 cenți mai puțin pe litru), și bonusul pentru facturi la care au dreptul cei cu ISEE sub 12.000 de euro anual (este și retroactiv).