Italia: Ciobanul din sat s-a îmbolnăvit de COVID-19. Primarul s-a dus să aibă grijă de oi în locul lui

„În această dimineață mă găsiți între oi, mielușei și căprițe deoarece Antonio, ciobanul, m-a chemat disperat să am grijă de ele. Tocmai a aflat că este infectat împreună cu toată familia și nu reușește să găsească pe nimeni care să aibă grijă de turma lui. Am fugit repede la stână.”

Anunțul aparține primarului din localitatea italiană Petrosino, provincia Trapani, publicat pe Facebook împreună cu o poză alături de turma de oi. Primarul a precizat că Antonio, ciobanul, este constrâns să stea în carantină acum, iar el și-a părăsit fotoliul de prim cetățean al localității pentru a-i da o mână de ajutor până găsește o persoană care să aibă grijă de oile sale.

„Antonio iubește această muncă, este viața lui și, cu un nod în gât, îmi repetă mereu că aceste creaturi nu pot fi abandonate. COVID înseamnă și asta, lovește în mod direct, dar și indirect pe cine nu are nicio legătură”, a mai scris primarul.

Primul lucru care ne vine în minte, bineînțeles, este că primarul vrea să-și facă puțină publicitate electorală. Nu ar fi de mirat. Am controlat, însă, când vor fi următoarele alegeri în localitatea Petrosino și am descoperit nu numai că mai mai sunt aproape 2 ani până atunci (în Italia primarii au mandat de 5 ani), dar ultimele alegeri au fost câștigate de actualul primar cu 57,80% din voturi. Un rezultat excelent și care nu lasă urmă de dubiu asupra umanității și capacității sale de a conduce o localitate.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Rezultate alegeri comunale Petrosino 2017. Sursa: Corriere della Sera

„Nu m-am gândit niciodată că a fi primar înseamnă numai onoare și glorie. Înseamnă să pășești pământul plin de sudoare, unde este munca și sacrificiul. Unde este suferință și nevoie. Astăzi mă simt puțin mai mult primar”, a conchis Giacalone.