Italia: Constantin Bădălău ucis de 2 colegi de apartament români pentru că făcea prea mult zgomot când se certa cu concubina

Agenții de la Comisariatul Poliției de Stat din localitatea italiană Cisterna, provincia Latina din Lazio, au dat curs ieri, 22 martie 2019, unui mandat de arestare pe numele a doi cetățeni români acuzați că au omorât în bătaie, în data de 4 martie 2019, un alt român care locuia cu ei în același apartament.

Potrivit ziarului local Latina Oggi, Dan Puiu – născut în data de 18.04.1981 și Mădălin Bogdan – născut în data de 12.05.2000, locuiau în via Moscarello din Cisterna, în aceeași locuință cu un alt bărbat român, Constantin Bădălău și soția sa.

În data de 4 martie 2019, o ambulanță a fost chemată la apartamentul unde locuiau românii, iar personalul medical l-a găsit pe Bădălău mort și cu mai multe vânătăi pe față. Au fost alertați imediat polițiștii care au dat startul unei anchete, fiind interogați de la bun început și cei doi colegi de apartament ai victimei. Atât cei doi, cât și două femei care locuiau cu ei, au declarat polițiștilor că Bădălău, în vârstă de 50 de ani, a murit în urma unei căzături, acesta aflându-se sub influența alcoolului în acele momente.

Anchetatorii nu au fost convinși însă de declarațiile lor, dar și din cauză că pe chipul victimei se vedeau semne evidente de violență, așadar au decis să intercepteze conversațiile telefonice și ambientale ale lui Dan Puiu și Mădălin Bogdan și a celor două femei. Datorită acestor interceptări, polițiștii au descoperit nu numai că Bădălău a fost omorât în bătaie de cei doi bărbați, care apoi au curățat locul și au încercat să ascundă dovezile împreună cu cele două femei care locuiau cu ei, ci și că aceștia se pregăteau să fugă din Italia pentru a nu fi arestați.

Cei doi criminali, relatează autoritățile, l-au bătut cu cruzime pe Constantin Bădălău până când și-a dat sufletul, motivul fiind că acesta făcea prea mult zgomot când se certa cu concubina sa și nu puteau dormi din această cauză. După ce au fost interogați de polițiști și au înțeles că sunt vizați ca fiind suspecți, criminalii au intrat în contact cu un transportator român care, pentru suma de 200 de euro de fiecare, i-ar fi transportat în afara Italiei într-un compartiment ascuns al unui TIR.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Mădălin Bogdan (stânga) – 18 ani și Dan Puiu (dreapta) – 38 de ani, arestați de polițiști pentru uciderea lui Constantin Bădălău. Sursa foto: LatinaOggi.eu

Dan Puiu și Mădălin Bogdan au fost însă arestați înainte să-și pună în aplicație planul lor de a fugi și au fost închiși în penitenciarul din Latina, în timp ce ce două femei vor fi anchetate în stare de libertate pentru complicitate la curățarea locului unde a avut crima și pentru că nu au cerut imediat ajutor medical pentru Constantin Bădălău.