Italia: Disperarea unui șofer român când îi este sechestrată mașina, se agață de volan și nu vrea să coboare

Un șofer român în vârstă de 30 de ani care se afla la volanul unui autoturism Volkswagen Passat înmatriculat în România, a fost oprit la Civitanova Marche de poliția rutieră. Pentru că era rezident de mai mult de 60 de zile în această țară, conform codului rutier italian românul ar fi trebuit să își înmatriculeze autoturismul în Italia. Anunțat că are de plătit o amendă de 712 euro și dacă nu o va plăti pe loc îi va fi pus sechestru pe mașină, șoferul român s-a prins strâns de volan și a refuzat să coboare, relatează Cronache Maceratesi.

Ultimele prevederi din legislația rutieră italiană prevăd amenzi mari și sechestru pe mașină pentru toți cei care circulă cu autoturisme înmatriculate în altă țară, dacă sunt rezidenți de minim 60 de zile pe teritoriul Italiei.

Polițiștii italieni, după verificările documentelor, au constatat că șoferul român oprit la Civitanova era rezident în Italia de mai bine de 1 an și circula cu mașina proprietate personală înregistrată în România. A fost sancționat cu amendă în valoare de 712 euro și sechestru pe mașină, dar când i-au fost transmise aceste informații el a refuzat să plătească amenda, s-a agățat strâns de volanul mașinii și a refuzat să coboare din autoturism la solicitările agenților rutieri.

Conform legii, dacă minim 30% din amendă este plătită pe loc, șoferul își poate duce mașina într-un loc privat, un garaj sau o curte, după care, în termen de 180 de zile o poate înmatricula în Italia sau transporta în România. Dacă amenda nu este plătită, autoturismul este ridicat de poliție și dus într-un depozit unde rămâne până proprietarul plătește amenda.

Polițiștii au chemat camionul de tractare pentru a-i ridica autoturismul și doar atunci românul a încuviințat să plătească cei 712 euro prevăzuți. Și-a putut astfel lua mașina și transporta-o într-un loc de el ales, până la înmatricularea sa în Italia sau transferul în țară.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI