Italia: Elisabeta, fetița româncă moartă la doar câteva luni de viață. Două doctorițe anchetate

Două doctorițe de la spitalul Riccardo Guzzardi din Vittoria, provincia Ragusa, sunt anchetate în cazul decesului fetiței românce Sofia Elisabeta, de 3 luni, care a încetat din viață sâmbătă, la 1 decembrie, informează Ragusa News.

Părinții fetei, un cuplu de tineri români, tatăl în vârstă de 26 de ani și mama de 24, au depus o plângere la autorități acuzând medicii spitalului din Vittoria de faptul că nu au reacționat în timp util pentru a salva viața fetiței lor și nu au dispus mai repede transferul de urgență într-o unitate specializată în cardiologie pediatrică. Medicii de la spitalul din Vittoria au decis după prea multe ore să o trimită cu elicopterul la Messina iar Elisabeta a murit chiar înainte de a fi transferată.

Procurorul Andrea Sodani de la Procuratura din Ragusa a deschis o anchetă în legătură cu acest caz și două doctorițe sunt cercetate pentru a se stabili dacă a avut loc o eroare din partea personalului medical de la spitalul din Vittoria.

Sofia Elisabeta s-a născut pe data de 12 august la Taormina și avea probleme cu inima încă de la naștere. Ea fusese imediat supusă unui tratament farmacologic. Apoi, familia s-a mutat în provincia Ragusa iar fetița a arătat semne de vădită ameliorare, ceea ce s-a constatat și la ulterioarele vizite medicale de control. În ziua de 30 noiembrie, copila a dat semne că s-ar simți rău iar pe 1 decembrie părinții s-au prezentat la spitalul din Ragusa, dar pentru Sofia Elisabeta nu a mai fost nimic de făcut.