Italia: Femeie română atacată cu acid sulfuric de către soțul său. Fiul celor doi a dat alarma

Un bărbat de naționalitate română, Ionel Tofan, în vârstă de 42 de ani, rezident la Torino în via Negarville, și-a atacat partenera de viață, și ea de origine română, împrăștiind o sticlă de acid sulfuric pe ea. Ana, a reacționat și a aruncat la rândul ei cu acid spre bărbat. Ambii se află în spital cu răni superficiale.

S-ar fi putut întâmpla o altă tragedie, scriu cei de la Il Canavese

Protagoniștii acestei întâmplări sunt un bărbat violent și o femeie care suferă în tăcere fără a denunța pentru că îi este frică de consecințe. Una dintre numeroasele povești despre violența domestică care s-ar fi putut transforma într-o dramă. De la bătaie, Ionel Tofan a decis apoi să treacă la acid, lăsând semne de neșters pe pielea partenerei sale. Dar, spre deosebire de alte cazuri, femeia a fost pregătită să reacționeze.

S-a întâmplat la Torino, joi 24 mai, seara târziu

Cei doi locuiesc în Via Negarville, unde Ionel Tofan, bărbat român în vârstă de 42 de ani, a încercat să o atace pe tovarășa sa de viață, împrăștiind o sticlă de acid sulfuric pe ea. Femeia a reușit să evite jetul, suferind doar leziuni superficiale, vindecabile în 15 zile și a reacționat. La rândul său, a vărsat acid pe corpul partenerului său, lovind-l pe umăr, pe piept și pe braț. Rănile nu sunt grave și bărbatul se va recupera în 35 de zile.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Tofan, s-a întors acasă beat, „ca de multe alte ori”, după cum a declarat soția sa care era în pat, dar încă trează. Femeia a subit violențe de ceva timp din partea bărbatului, dar nu l-a denunțat niciodată. Acesta, s-a apropiat de ea cu sticla de acid în mână gata să o lovească, dar ea, imaginându-se ce se va întâmpla, a reacționat la timp. Ambulanța și carabinierii au fost avertizate de fiul celor doi, care a fost prezent la întreaga scenă.

Când bărbatul va ieși din spital, va trebui să răspundă pentru faptele sale.

Acidul sulfuric poate fi cumpărat cu ușurință în orice supermarket și probabil, acest lucru explică de ce acesta este folosit din ce în ce mai mult ca armă. Nu numai de bărbați, ci și de femei, nu doar de partenerii de viață, ci și de părinți. În luna martie, o mamă a amenințat-o pe fiica ei să o arde cu acid, dacă nu își părăsește prietena lesbiană.

Vă reamintim, ca de obicei, datele de contact ale instituțiilor din Italia la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor: