Italia a fost introdusă pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Cei care se întorc în țară intră în carantină

Comitetul Național pentru Situații de Urgență din țara noastră a introdus Italia pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat și drept urmare, începând cu marți, 3 noiembrie, toate persoanele care călătoresc din această țară, la sosirea în România intră în carantină.

CNSU a actualizat luni lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat și pe lângă Italia a mai introdus următoarele state: Ungaria, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Austria, San Marino și Iordania.

Redăm mai jos toate țările cuprinse pe lista prezentată de CNSU: Andorra, Belgia, Cehia, Luxemburg, Polinezia Franceza, Slovenia, Armenia, Elveția, Liechtenstein, Franța, Olanda, Croația, Georgia, Guam, Slovacia, Polonia, Spania, Bosnia și Herzegovina, Austria, Muntenegru, San Marino, Italia, Marea Britanie, Portugalia, Macedonia de Nord, Argentina, Gibraltar, Malta, Iordania, Ungaria și Bulgaria.

Cei care vin din aceste țări și stau în România mai puțin de 3 zile pot evita carantina, dacă au un test COVID negativ făcut cu cel mult 48 de ore înainte. Dacă durata șederii este mai mare, se intră în carantină 14 zile, cu posibilitatea efectuării unui test a opta zi și în cazul în care testul e negativ se iese din carantină la zece zile.