Italia: funcționar italian de la primărie șantajează o româncă să se culce cu el pentru a-i elibera cartea de identitate

Avea nevoie de cartea de identitate italiană pentru a rezolva anumite probleme, dar când s-a adresat funcționarului de la primărie, un bărbat italian de 64 de ani, acesta a profitat de nevoile conaționalei noastre pentru abuza sexual de ea

Potrivit ziarului local Ciociaria Oggi, victima este o femeie română de 40 de ani, iar totul s-a petrecut în luna februarie a anului 2015, în localitatea italiană Frosinone din provincia cu același nume. Faptele, însă, au ajuns la cunoștința carabinierilor abia în luna decembrie a aceluiași an, când o persoană, care se pare că a dorit să-și mențină anonimatul, a alertat carabinierii despre acest caz.

În denunțul persoanei anonime se ofereau detalii concrete despre funcționarul de la primărie care ar fi constrâns o femeie de naționalitate română să se culce cu el chiar în clădirea care aparține primăriei, în schimbul eliberării cărții de identitate. În cursul anchetei, carabinierii au efectuat o serie de verificări și au audiat diferite persoane care erau la cunoștință de acest caz. Astfel, au reușit să identifice victima, o femeie română de 36 de ani la acea vreme, care inițial a dorit să rămână anonimă și a refuzat să denunțe cele întâmplate. Conaționala noastră a confirmat ulterior acuzațiile care i se aduceau funcționarului italian.

Potrivit acuzațiilor aduse de procuratură împotriva funcționarului italian de la primăria din Frosinone, acesta s-ar fi folosit de „amenințări și abuz de putere” pentru a o constrânge pe româncă să întrețină relații sexuale cu el, în caz contrar, refuzând să-i elibereze documentul de identitate de care femeia română se pare că avea nevoie urgentă în acel moment.

În urma anchetei preliminare, analizată de un judecător, bărbatul italian de 64 de ani a fost trimis în judecată cu acuzația de violență sexuală, agravată de faptul că era comisă de un funcționar public, dar și pentru abuz de putere. Prima audiență în acest proces a fost fixată pentru luna aprilie a acestui an. Între timp, acuzatul s-a apărat spunând că este vorba doar de bârfe și a făcut referire la faptul că femeia română nu a vrut să-l denunțe inițial pentru cele întâmplate.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20