Italia: inaugurarea primei biserici româno-ortodoxă din Abruzzo (video)

Cu o lungă ceremonie la care au participat Preasfințitul Siluan, Episcop al Episcopiei Ortodoxe Române din Italia, a fost inaugurată prima biserică ortodoxă din Abruzzo, una dintre puținele care se află în Italia.

Mica biserică românească, înființată la Pescara, în cartierul Fontanelle, reunește o comunitate compusă din mulți români care trăiesc în regiunea respectivă, oameni cinstiți și muncitori, recunoscuți de italieni pentru responsabilitatea care le-a facilitat integrarea în societatea italiană.

Semnificativ faptul că la inaugurarea acestei prime biserici ortodoxe din Abruzzo a dorit să participe un reprezentant al Arhiepiscopiei Catolice din Pescara, Don Villanucci Ahile, la care Monseniorul Siluan a mulțumit în mod special pentru sprijinul dat la construcția bisericii care s-a definitivat într-un timp record, de numai 18 luni.

„Emoția a fost puternică pentru toți cei prezenți în fața veșmintelor evocatoare și a celebrării mesei inaugurale. Dorința de a fi văzuți pentru ceea ce sunt românii cu adevărat, femei și copii în costume tradiționale, bărbați îmbrăcați cu haine de mari ocazii, ca semn de apartenență și cu demnitate pentru o cultură care, cu siguranță, nu este cea a infractorilor de la Lanciano.”, au subliniat jurnaliștii italieni de la rete8.it.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Sursa foto: pagina Facebook a Parohiei Ortodoxe Române din Pescara