Italia: Îngrijitoare română acuzată că a dispărut cu 30.000 de euro din casa bătrânului asistat

O îngrijitoare română din Italia este acuzată că a furat economiile bătrânului asistat și a dispărut, după ce acesta din urmă s-a trezit în dimineața zilei de luni și n-a mai găsit în casă nici îngrijitoarea și nici banii. Nu există însă dovezi, momentan, că cele două „dispariții” ar avea vreo legătură între ele, relatează ziarul italian Il Tirreno.

S-a întâmplat într-o mică localitate din provincia Grosseto, numită Arcidosso, unde un pensionar italian de 70 de ani și cu probleme de sănătate a angajat de curând o femeie română în vârstă de 40 de ani pentru a-l îngriji. În puținele zile în care românca a lucrat în acea casă nu au fost probleme, dar când bătrânul asistat s-a trezit în dimineața zilei de luni, 14 octombrie 2019 și a strigat femeia română pentru a-l ajuta să se miște, nu i-a răspuns nimeni.

Deși abia se putea mișca de unul singur, pensionarul a reușit să se ridice pentru a verifica dacă s-a întâmplat ceva cu „badanta” sa, dar aceasta era de negăsit și toate lucrurile sale personale dispăruseră de asemenea. Abia atunci bătrânul s-a gândit că este posibil ca, odată cu îngrijitoarea și lucrurile ei personale, să fi dispărut și suma de bani în numerar pe care el susține că o avea ascunsă în locuința lui. Mai exact, ar fi vorba de 30.000 de euro, sumă care ar proveni din economiile sale de o viață.

Când a verificat dacă banii mai erau în casă, suspiciunile sale s-au dovedit a fi adevărate și la fel ca și îngrijitoarea, dispăruseră și banii. Pensionarul italian a decis astfel să denunțe cele întâmplate la carabinieri, care investighează acum pentru a afla dacă într-adevăr acea sumă de bani exista și dacă a fost furată de femeia română.

Între timp, îngrijitoarea română riscă oricum o pedeapsă cu închisoarea între 6 luni și 5 ani pentru că a abandonat o persoană invalidă, conform articolului 591 din Codul Penal italian.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Te-ar mai putea interesa și:

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20