Italia: îngrijitoare română arestată după ce a furat peste 15.000 de euro din seiful bătrânului pe care-l îngrijea

A așteptat ca bătrânul pe care-l îngrijea să adoarmă ca mai apoi să-i ia pe furiș cheile de la seiful unde acesta își ținea banii și să fugă cu peste 15.000 de euro dar și diverse bijuterii de aur.

Este vorba despre o badantă română în vârstă de 49 de ani care a fost angajată să îngrijească un bătrân de 87 de ani din localitatea Luzzi, provincia Cosenza și care a ajuns în spatele gratiilor după ce a fugit din casa bătrânului cu suma de 15.750 de euro și câteva bijuterii de aur. Înainte de a fugi, îngrijitoarea română ar fi încuiat bătrânul în camera unde dormea și ar fi plecat cu chei cu tot.

Femeia a fost arestată în cursul nopții de luni spre marți, 14 octombrie 2017, când, în urma denunțului făcut de familia bătrânului la carabinieri, a început urmărirea acesteia. Găsită în scurt timp, când a fost percheziționată de către carabinieri femeia română avea încă asupra sa atât suma de bani și bijuteriile furate de la bătrân cât și cheile de la casa și de la seiful în care acestea se aflau.

Potrivit ANSA.it, banii și bunurile furate au fost restituite bătrânului, în timp ce îngrijitoarea română a rămas în arestul carabinierilor cu acuzația de jaf impropriu (rapina impropria), în așteptarea procesului.

Reamintim pe această cale tuturor celor care au impresia că pot comite o astfel de faptă fără să fie prinși că pedepsele în Italia pentru o infracțiune ca aceasta se pedepsesc cu închisoare între 4 și 10 ani și amendă între 927 de euro și 2.500 de euro, potrivit Art.628 din Codul Penal italian.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI