Italia: Mamă și fiică moarte în casă de câteva săptămâni, făceau ritualuri de evocare a morților și erau pasionate de ocultism

„Știu că poate părea greu de crezut, dar în aceea casă am asistat la mai multe evenimente de posedare și manifestări (ale morților – n.r.).”

Declarația îi aparține lui Roberto, pseudonim al unui bărbat italian care a locuit o perioadă cu Luana Constantini, 54 de ani, și mama ei, Elena Bruselles, 83 de ani, găsite moarte vineri, 20 ianuarie 2023, într-o locuință din cartierul Monte Mario situat în Roma, capitala Italiei.

Așa cum relatam ieri, anchetatorii au constatat că Elena a murit de cel puțin o lună, în timp ce fiica ei avea circa o săptămână de când decedase.

Medicul legist nu a reușit să stabilească încă dacă decesul a avut loc din cauze naturale sau a fost provocat de factori externi, datorită stării avansate de descompunere a trupurilor neînsuflețite.

Cert este că, în locuința celor două femei s-au petrecut în ultimele luni niște fapte cel puțin ciudate, dacă nu chiar înfricoșătoare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Din declarațiile lui Roberto, făcute pentru ziarul La Repubblica, reiese că Luana făcea parte dintr-o sectă ocultă, iar iubitul ei, Paolo Rosafio, era un șaman auto-proclomat. Bărbatul este de negăsit în aceste ore însă, mai precizează presa italiană.

Paolo și Luana. Foto: repubblica.it

Potrivit sursei citate, Luana, Paolo și Roberto făceau parte dintr-o sectă de pasionați de paranormal, care se numește Cubitrix și care este foarte activă pe rețelele de socializare.

Secta vinde de asemenea plăci Ouija, folosite de diferite culturi ezoterice pentru a comunica cu spiritele de dincolo. O astfel de placă foloseau și cei trei menționați mai sus.

„Este ceva în casa aia și totul a început la 31 octombrie (anul trecut, de Halloween – n.r.), iar de atunci e ca și cum ceva anume voia să distrugă armonia. S-au intensificat certurile, bolile, sărea curentul. Era un coșmar”, a spus Roberto.

Roberto rămăsese fără casă și Luana l-a găzduit gratis pentru circa o lună și jumătate, dar când lucrurile au început să ia o întorsătură înfricoșătoare, el a decis să-și caute o altă locuință.

În acea noapte de 31 octombrie, în locuința celor două femei moarte, situată pe via Giulio Salvadori, se mai aflau Paolo, Roberto și o altă femeie.

În timp ce Roberto stătea singur într-o altă încăpere, Luana și ceilalți doi au decis să facă o ședință de spiritism.

Au luat astfel o tablă Ouija și au executat un ritual ocult care se presupune că ar fi deschis un portal între cei morți și cei vii.

„Din punct de vedere științific, vorbim despre o ruptură în țesutul temporal care le-a permis celor morți să se manifesteze”, a precizat italianul. El spune că Luana a fost mereu pasionată de ocultism și că avea casa plină de lumânări.

„Ritualurile de evocare nu sunt precum cele din filme. Nu are un nume precis ceea ce au făcut ei, dar în lumea ezoterică mulți îl cunosc ca fiind sacrificiul către Mama Egregor („egregor” este un concept folosit în lumea ocultismului care se referă la o entitate necorporală ce emană de la unul sau mai mulți oameni capabili să-și influențeze propriile gânduri și atitudini)”, a mai adăugat Roberto.

„Nu toți morții sunt bucuroși că au murit, iar unii caută un corp de posedat prin care să mai trăiască puțin”, a mai spus el.

Bărbatul italian este de părere că aceste lucruri nu trebuie făcute de cine nu cunoaște bine materia și, de multe ori, el și Paolo, ascundeau de Luana materialul cu care lucrau, ca să nu-l poată folosi și ea.

„În acea seară a crescut foarte mult ceața, iar lumânările au explodat la propriu. Ei (morții – n.r.) știu pe cine pot să ia sau nu. Acea seară se putea termina mult mai rău.

Când mi-am dat seama ce se întâmpla, am fugit repede și am oprit totul. Puteau să fie patru morți acum”, a mai precizat Roberto.

Bărbatul a observat apoi că ceva s-a schimbat în Luana din acea noapte de Halloween, iar asta i-a făcut pe el și pe Paolo să caute imediat altă locuință.

Luana Constantini, 54 de ani. Foto: repubblica.it

„Am încercat timp de două luni la rând să evit o tragedie. Ea a avut dintotdeauna pasiunea pentru ocultism, dar nu a urmat-o niciodată în modul corect. După 31 octombrie a început să aibă comportamente ciudate. Bătea din dinți cu furi. Nu mânca, își sucea oasele.

De multe ori se lovea de pereți. Simțea dureri în toate oasele și șchiopăta. Totul a început cu o simplă insomnie, apoi au apărut inflamațiile în zonele intime. Eu și Paolo am plecat din casa aia tocmai din cauza comportamentului destul de ciudat și înfiorător al Luanei”, a mai relatat Roberto.

Luana a rămas singură cu mama ei, bolnavă de Alzheimer, și în scurt timp s-a izolat complet de lume.

Din cele relatate de Roberto reiese că, după moartea mamei sale, femeia de 54 de ani ar fi suferit o cădere psihică și s-a folosit de pensia acesteia pentru a putea cumpără droguri. Probabil tocmai pentru a primi pensia în continuare a decis și să nu declare decesul Elenei.

În cele din urmă, corpul ei a cedat de asemenea și au fost găsite ambele moarte în locuința lor, la circa o săptămână după decesul Luanei.

„Într-un an de zile cât am fost pe la ele, nu am văzut niciodată vreo rudă”, a conchis Roberto.