Italia: Mesajul preotului care a celebrat funeraliile Violetei Senchiu, „femeia venită de departe”

A avut loc în această dimineață de miercuri, 14 noiembrie, la Sala Consilina, în provincia Salerno, funeraliile Violetei Mihaela Senchiu. Violeta avea 32 de ani și a fost victima incendiului provocat de partenerul său italian la data de 3 noiembrie, în apartamentul în care locuia cu acesta și cu cei trei copii ai săi. Gimmi Chirichella, 48 de ani, a stropit podeaua casei cu două canistre de benzină apoi i-a dat foc. Violeta a fost cuprinsă de flăcări și și-a dat sufletul câteva ore mai târziu la spital.

Biserica Sfânta Treime (Santissima Trinità) a fost neîncăpătoare pentru mulțimea de persoane care au ținut să asiste la ceremonia de comemorare și să își ia un ultim rămas bun de la tânăra femeie, mamă, fiică și prietenă care și-a dat sufletul în chinuri groaznice. Violeta a ars ca o torță vie, incendiată de cel care ar fi trebuit să o ocrotească și să îi fie alături la bine și la greu. De cel care ar fi trebuit să-i fie prinț dar care s-a transformat într-un balaur hidos care a hotărât că ea trebuie să moară în chinuri, un bărbat fără suflet, fără conștiință, care a lăsat trei copii fără mamă: Valentina, în vârstă de 12 ani, Alexandru de 8 și Giovanni de 3 anișori.

Biserica a fost prea mică și nu doar pentru persoanele care au asistat la slujba de înmormântare ci și pentru lacrimile pe care mama Dumitra și cei trei copii ai Violetei le-au putut vărsa în aceste zile, pentru tristețea și mâhnirea celor prezenți, pentru întrebarea care se naște spontan în mintea noastră: de unde atâta cruzime? „De ce, de ce, de ce?” a strigat continuu mama Violetei pe durata slujbei din biserică și nu și-a dezlipit mâna de pe sicriul rece al fiicei sale.

Funeraliile Violetei Senchiu. Foto: Onda News

Sluja de înmormântare a fost oficiată de preotul Bogdan Filip al Bisericii Ortodoxe Române „Sfântul Matei” din Salerno

„Violeta era ortodoxă… A locuit peste drum de biserica unde se oficiau slujbele ortodoxe”, ne-a spus părintele Bogdan Filip. Alături de acesta au fost prezenți preotul vicar don Giuseppe Radesca împreună cu preoții parohi don Michele Totaro, don Gabriele Petrocelli, don Vincenzo Gallo și don Luciano Laperuta.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Funeraliile Violetei Senchiu. Foto: Onda News

„Am fost chemați în această zi să ne unim în rugăciune”, a spus don Giuseppe Radesca. „Cerem Domnului să o primească pe Violeta ca pe o soră de-a noastră, ca pe o persoană pe care am iubit-o cu adevărat și nu ca pe una venită dintr-o țară îndepărtată. Când construim relații adevărate, suntem cu adevărat creștini și în acest moment știm că durerea cauzată de această tragedie umană este puternică. Astăzi salutăm sufletul Violetei care se urcă la cer iar datoria noastră va fi să facem astfel încât tragedii de acest fel să nu se mai repete niciodată.”

La înmormântarea româncei noastre au mai fost prezenți reprezentanți ai instituțiilor locale, ai asociațiilor din zonă, precum și elevii din clasa a III-a a Școlii „G.Camera” din Sala Consilina.